Армения, Австралия, Япония, Филипините, Сингапур, Тайван и Украйна спряха вноса

...
Армения, Австралия, Япония, Филипините, Сингапур, Тайван и Украйна спряха вноса
Коментари Харесай

Редица държави спират вноса на шведско свинско

Армения, Австралия, Япония, Филипините, Сингапур, Тайван и Украйна стопираха вноса на шведско свинско месо след зараза от африканска чума измежду дивите свине в скандинавската страна, написа Франс прес.

Управляващият шеф на шведската Асоциация на месната промишленост съобщи, че месото не е рисково и ограниченията са ненужни, макар че ги дефинира и като " общоприета процедура при вписване на африканска чума ".

7 случая на заболяването са засечени у мъртви диви прасета след 6 септември на към 150 километра северозападно от Стокхолм. Болестта не визира хората, само че е мощно заразна и с съдбовен край за прасетата.

Шведските управляващи стопираха публичния достъп до горите и естествените зони в границите на 1000 квадратни километра към региона, където са били открити инфектираните животни.

Не е ясно по какъв начин заболяването е пристигнала в Швеция, защото най-близките случаи са в Германия, Полша и Балтийските републики. Швеция изнася към 30 хиляди тона свинско месо всяка година, половината от което отива в страни от Европейски Съюз.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР