Армеец“ по душа - така можем да определим следващия гост

...
Армеец“ по душа - така можем да определим следващия гост
Коментари Харесай

Сашо Чакмаков: Тити беше от ЦСКА, имаше надпис на гипса на ръката CSKA forever

„ Армеец “ по душа - по този начин можем да определим идващия посетител на подкаста „ За спорта без клишета “. Александър Чакмаков е откърмен с духа на ЦСКА и няма по какъв начин да не е по този начин, откакто е наследник на Нако Чакмаков, който е първият капитан във футболната история на „ алените “.

В последните години предприемачът непрекъснато оказва помощ финансово на баскетболния тим на столичани и е един от главните фактори той да се завърне в елита от този сезон след 13-годишна пауза. Той е член на Управителния съвет и счита, че името на клуба задължава.

Пред водещия Петър Бакърджиев Чакмаков разяснява връзките си с Константин Папазов и Цветомир Найденов, както и идната Купа на България в „ Арена София “, която ще бъде проведена от ЦСКА и Левски.

„ Баскетболният клуб е в социална изгода. Президент постоянно е бил Роберт Гергов, аз съм член на Управителния съвет и човек, който оказва помощ и дава пари. 13 години чакахме деликатно за завръщането на ЦСКА в българския хайлайф. Нито ние, нито спонсорът е поставял цели тимът непременно да е в Топ 3 на класирането в шампионата, само че името и треньорският щаб задължават. “

„ Който работи с Росен Барчовски, знае, че там единствено първото място има значение. Можеш да не го постигнеш, само че това са задачите. Когато имаме финанси, би трябвало да ги гоним. Моите упоритости и тези на Роберт са същите. На първата конференция лятото споделих, че би трябвало да седим близо до Рилски състезател, Левски и Балкан, а в случай че имаме опция, да се борим за първото място “, добави той.

„ Тити Папазов като дете беше част от ЦСКА, само че не сме ходили дружно на Армията. С него живеехме на една улица. Беше си счупил ръката, виждал съм го с един гипс с надпис CSKA forever. Той беше доста непосредствен с Краси Безински. Тити е прочувствен човек. “

„ Организираме дружно с Левски шампионата за Купата на България, тъй като той от доста от дълго време не е бил в София. При съществуването на празна „ Арена София “, в която са се изиграли единствено 6 баскетболни мача в нейната история, е обикновено двата софийски клуба да си поделим семейството, което ще бъде тежко. “

„ Семейство Найденови са доста огромни цесекари, познавам ги от от дълго време. Когато бяха деца, Цветомир, Боян и татко им постоянно седяха на „ Българска войска “ и аз бях до тях. Найденови са доста съществени хора “, акцентира Чакмаков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР