Арматурата тръгна. Пада една след друга. Все едно картечница. Тя

...
Арматурата тръгна. Пада една след друга. Все едно картечница. Тя
Коментари Харесай

Проговори очевидец на смъртоносния инцидент в АЕЦ "Козлодуй"

Арматурата потегли. Пада една след друга. Все едно картечница. Тя не беше закрепена въобще. Но това е единствено по виновност на техниците! Друго нищо не е, в случай че ще да ме изгонят от компанията! По този метод един от служащите на площадката за радиоактивни боклуци в Козлодуй разяснява вчерашния случай, при който починаха двама души, а двама други бяха ранени, оповестява Българска национална телевизия.

Един от потърпевшите служащи към този момент си е у дома и към момента е в потрес. 32-годишният Филип е татко на 3 деца, работел на строителната площадка с трудов контракт, изцяло законно, увери ни брачната половинка му. Опитал се да помогне на другите затиснати по време на случая. Съпругата му изясни:

„ Представете си 70 тона да паднат върху вас, в някакъв трап и вие се борите за живота си. Той е оживял и е излязъл от там. Не може да се движи, не може да стане, естествени битови потребности няма по какъв начин “.

От държавното дружество „ Радиоактивни боклуци “, което е единствено възложител на обекта, обявиха, че те са правили контрола по какъв начин се построява хранилището и какви материали се влагат, поради значимото му бъдещо предопределение.

„ Предстои инспекция, която е почнала през вчерашния ден от Инспекция по труда, като те би трябвало да открият първо, както е трудовото правно отношение на служащите с техния шеф, по-късно дали са минали подобаващ инструктаж, образование, дали са квалифицирани за работата, която им е възлагана.

Освен това, всички машини и уреди, с които са работили дали са изправни, дали са минали съответните инспекции, които се изискват. Това е много сериозна инспекция, много обемиста, тъй че нека съумеят да приключат през днешния ден, изясни Георги Разложки, зам.- изпълнителен шеф на Директива за птиците РАО.

Работниците в Козлодуй са наети от компания „ Евробилд “ със седалище в центъра на Бургас. Според хора от бургаския строителен отрасъл, компанията се е занимавала с набиране на служащи за обекти в Козлодуй и Белене.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР