Арман Бабикян, знаково лице от протестите и от "Изправи се.

...
Арман Бабикян, знаково лице от протестите и от "Изправи се.
Коментари Харесай

Бабикян иска широко правителство

Арман Бабикян, знаково лице от митингите и от "Изправи се. Мутри вън " се разгласи през днешния ден срещу предварителни избори през лятото. Той е за необятно обединяване на опозиционните сили към съвпадащи цели, най-важните от които са отстраняването на ГЕРБ от власт, изкореняването на "феодалния " модел на ръководство на Бойко Борисов и правосъдна промяна.

"Кой е този политолог или математик, който ще ми обещае, че това съответствие (70:30) на нехаресващи и харесващи Бойко Борисов ще бъде същото на идващите избори? - сподели Бабикян в изявление за Българска национална телевизия. - Илюзията, че като правиш през два месеца избори, по този начин си го нагласяш болшинството, както ти пасва, е наивна ".

Бабикян добави, че той и юрист Николай Хаджигенов беседват с партията на Слави Трифонов "Има подобен народ " и че мненията им по ред цели съответстват, само че акцентира, че това "не са договаряния ", тъй като нямат мандат да водят такива.

"С "Има подобен народ " просто си беседваме, налучкваме концепциите... Има доста съществено подобие по голяма част от концепциите.По българските студиа нормално не се прави разлика сред “коалиция” и “подкрепа за” - означи Бабикян, разсъждавайки върху формата, на вероятно бъдещо обединяване анти-ГЕРБ. - И тук идва тънката линия на страха - ще бъде ли подвластно такова държавно управление от политически сили, които не са харесвани ".

Той призна, че партиите, които бяха в центъра на митингите предишното лято, нямат избор, с изключение на да одобряват поддръжката на сили на "статуквото " като Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, в случай че желаят да реализират задачите си да отстранят ГЕРБ от властта.

"Няма по какъв начин да се изкърти феодалният модел на Борисов. Няма различен метод. За да свърши работа, човек би трябвало да се изцапа”, сподели Бабикян.

Той уточни че Слави Трифонов ще има решаващата дума при образуването на анти-ГЕРБ обединяване:

"Повече хора му повярваха на него, напълно логчино е да каже... това - да, това - не " - добави Бабикян.

Миналата седмица Мая Манолова и Татяна Дончева заплашиха Хаджигенов с изключване на парламентарната група поради изказване, че новите партии в Народното събрание би трябвало да работят с Българска социалистическа партия. Днес Бабикян сподели, че няма заплаха от разединение в групата им и че не се нуждаят от позволението на сътрудниците си, с цел да беседват с представители на други политически сили.

"Ние не си желаеме разрешеня, ние работим дружно ", сподели той.

Бабикян призна и че бъдещо анти-ГЕРБ държавно управление ще бъде формирано от "орли, раци и щуки " и че "за да се събере такава коалиция, тя би трябвало да надскочи себе си... Трябват доста здрави (тази дума няма да я кажа )... нерви. Да се издържи ".

"Нищо чудно това да се окаже неегоистичният модел за сформиране на особеното държавно управление... Борисов няма да бъде министър председател и това е изискване, без което не може, оттова се потегля ".

В същото време представителят на така наречен Отровно трио позволи, че ГЕРБ ще опита и "има благоприятни условия да си купи слабите души " измежду опозиционните сили.

Бабикян отхвърли, че желае да става министър или ръководител на Народното събрание.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР