Арман Бабикян и Николай Хаджигенов бяха пуснати от столичното Първо

...
Арман Бабикян и Николай Хаджигенов бяха пуснати от столичното Първо
Коментари Харесай

Хаджигенов и Бабикян: Нямате представа каква тъпота цари в МВР

Арман Бабикян и Николай Хаджигенов бяха пуснати от столичното Първо районно управление (на МВР). Те бяха отведени там от униформени, откакто по-рано през днешния ден изляха алена багра по оградата на посолството на Русия.

Двамата предаваха дейностите си онлайн във Facebook. Появиха се чиновници на ведомството на Бойко Рашков, които им желаеха персоналните карти. След като отхвърлиха да го създадат Бабикян и Хаджигенов бяха отведени.

„ Това беше нашият метод да изразим какво се случва. Куките действаха както нормално – бяха общителни и също толкоз необразовани. Не съумяха да кажат на какво съображение ми желаят персоналната карта. Има 5 точки в закона за Министерство на вътрешните работи. Те не можаха да ми кажат защо ми я желаят. “, съобщи Хаджигенов, откакто излязоха от Първо районно управление (на МВР).

„ Това беше един от методите да изразим нашето мнение. Направи ми усещане, че 2 кг блажна багра и една табелка наподобява за властта ни костват повече, в сравнение с кръв. За мен това е доста необичайно “, разяснява Бабикян.

„ В Министерство на вътрешните работи какво би трябвало да случи, че да схванат, че изложение на позиция не е закононарушение. За сходно нещо арестуваха и деца на Моча. Да вземат да научат най-сетне този закон за Министерство на вътрешните работи. Вие си нямате на визия каква безгранична тъпотия царува там. “, съобщи Хаджигенов.

Софийска районна прокуратура няма да притегля към наказателна отговорност Николай Хаджигенов и Арман Бабикян и няма да ги задържа за период до 72 часа, оповестиха и от държавното обвиняване.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР