Арлин Антонов ръководи операцията срещу разбеснелите се цигани. 70 български

...
Арлин Антонов ръководи операцията срещу разбеснелите се цигани. 70 български
Коментари Харесай

Преди 27 години: Барети щурмуват 30-хилядното гето в Пазарджик. След легендарната акция в „Токайто“ 6 месеца нямало престъпност

Арлин Антонов управлява интервенцията против разбеснелите се роми. 70 български малолетни девойки, вързани и насилвани за проститутки, откриват ченгетата при тараша в гетото!
Броженията против многолюдната фамилия на Цар Киро в Катуница са нищо спрямо това, което се случва преди близо 20 години в ромското гето в Пазарджик. Циганите от пазарджишката циганска махала и до ден сегашен треперят, когато се сетят за нощта на 29 юни 1992 година, а в съзнанието им изплуват ясните мемоари от разигралите се събития.
По това време демокрацията прохожда в ръководството, а призракът на комунизма още има трайно наличие измежду хората. Известните със своята ловкост роми обаче усещат вятъра на смяната и стартират да си разрешават редица произволи. лека-полека държанието на обособени представители от малцинството излиза от релси. Едни от първите, пропищели от своеволията, са жителите на Пазарджик. Само за месец в циганското гето са регистрирани 7 изнасилвания и 8 убийства.
Прясно назначения началник на полицията Арлин Антонов организира няколко диалога с тогавашния вътрешен министър Йордан Соколов и основния секретар Богомил Бонев. Двамата му дават картбланш за дейности и единственото, което се чака, е верен миг за започването им. Около 1 час след среднощ на 29 юни Арлин Антонов получава сигнал, че в гетото е отвлечено младо семейство – на към 22 – 23 години. Мъжът е пребит с стоманени тръби, а дамата е отвлечена в една от къщите. Шефът на РПУ-то незабавно отива в ръководството и стартира подготовка на интервенцията – повече не може да се търпи, тъй като чашата към този момент е преляла.
Само за минути по паника е вдигнат целия разполагаем състав на дирекцията. Мобилизирани са всички курсанти в сержантското учебно заведение. В 6 часа сутринта квартал „ Изток “ осъмва блокиран – не птичка, муха не може да прелитне. Започва нечовечен тараш – къща по къща, колиба по колиба. Ченгетата вадят и натрупат големи количества крадени движимости, опиати, оръжие… „ Заварихме в ромските къщи на махала „ Токайто “ над 70 български девойки сред 13 и 16 години, вързани за леглата, които са били „ обучавани “ за проститутки. Под „ обучавани “ разбирайте – по през целия ден им се изреждат от махалата и това се филмира. Заплашват ги, че ще убият родителите им, че имат хора в полицията и гъкнат ли, ще стане доста неприятно “, спомня си покъртен самият Арлин Антонов.
„ Хващам една циганка за яката и я запитвам какво прави това бяло момиче тук, тя не е твоя щерка! А тя: „ Мойто мъж дал 1000 марки, курва ша работи за нас…! “ Как да не съм гневен от безочливост и произволи?! Намерихме и отвлечената жена. 73 циганина се изредили над нея през нощта – тя абортирала, била бременна в третия месец, припадала, а ония изроди продължавали да се гаврят с нея… Издирихме ги за час и подредих да бъдат стремително задържани.Делата се проточиха повече от година. По-късно разбрах, че в пандиза са тикнати единствено 4-5 от тях и то за по 5-6 години, а дамата не можаха да спасят. От преживения смут и разкъсванията тя умря дни по-късно “, добавя „ мозъкът “ на МВР- интервенцията.
Броени часове след интервенцията Арлин Антонов получава позвъняване от Главния секретар на Министерство на вътрешните работи Богомил Бонев. „ Антонов, приветствам те! И тази вечер гледай безусловно новините! “. От вечерната емисия Антонов научава, че по предложение на държавното управление на Филип Димитров е назначен за началник на Националната работа за сигурност. Три години по-късно ченгето и някогашен полковник взема решение да влезе в политиката. Атакува кметския стол в Пазарджик, само че се класира втори.
След това на президентските избори през 2001 година е вице на Жорж Ганчев. Но след скандал с него, го напуща и основава своя партия – „ Български либерален блок “. Днес страховития за пазарджишките роми Арлин Антонов и се занимава с обичаното си занимание – нумизматика. Най-много обаче се радва на внучката си Арлина, кръстена на него.
„ Не съм расист и не ненавиждам ромите. Но не обичам и да потъпкват правата на жителите. Някой би трябвало да им каже, че не може тяхното благополучие да се крепи на цялостен набор от закононарушения. Европа любезничи с тях и засипва водачите им с пари. А ние тук си патим и в случай че си потърсим правата, ни афишират за расисти и нечовешки видове. Любопитно ми е по какъв начин ще реагира Сорос и другите като него, в случай че изнасилят техните деца? Ще бъде ли толкоз застъпена за ромите Хилари Клинтън, в случай че нейната щерка Челси бъде отвлечена в някоя ромска махала “, пали се Арлин Антонов.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР