Арктика винаги се е смятала за един от най-важните региони

...
Арктика винаги се е смятала за един от най-важните региони
Коментари Харесай

Владислав Шуригин: След Украйна да очакваме и прояви на американска активност в Арктика

Арктика постоянно се е считала за един от най-важните райони за Русия от военна позиция. В сряда, 16 февруари, военният специалист Владислав Шуригин разяснява пред " Известия ", че Съединени американски щати не престават поредно да оспорват съветски зони на въздействие и да навлизат в тях.

„ Арктика постоянно е била считана за един от най-важните райони за нас от военна позиция. Оттук, през годините на Студената война, американците възнамеряваха да нанасят удари с крилати ракети и самолети, в арктическата зона постоянно имаха зони за разполагане на подводници “, сподели той.

Експертът уточни и икономическия съставен елемент, като акцентира, че това е богат район, който американците няма да изоставят. Следователно след приключването на събитията в Украйна би трябвало да се чакат прояви на тяхната интензивност на север, допуска Шуригин.

„ Американците ще се заемат с Арктика и ще вършат всичко поредно. Първо, би трябвало да чакаме нарушавания на нашите държавни граници и границите на риболовните зони. При всички наши искания те ще заплашват със наказания, а и другите страни от НАТО ще бъдат включени в процеса. Процедурата е известна”, обобщава той.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР