Арктически студове, силни снеговалежи и полярни температури от минус 50

...
Арктически студове, силни снеговалежи и полярни температури от минус 50
Коментари Харесай

Минус 50 сковаха САЩ, тук идва пролет

Арктически студове, мощни снеговалежи и полярни температури от минус 50 градуса застигнаха северните региони на Съединени американски щати. Предупреждението за мразовито време от така наречен „ Среден Запад ” - от Северна Дакота до Охайо, визира над 60 милиона души.

Според медиите леденият вятър е взел към този момент минимум три жертви. Замръзна езерото Мичиган с повърхност над 50 000 кв. км и дълбочина 300 м.

В градовете Де Мойн, Чикаго и Милуоки се чака температурата да падне до минус 29 градуса, а в Чикаго сняг вали от 17 януари, което е връх от зимата на 1978-1979 година

Властите в Минеаполис отвориха в публичните здания и библиотеките незабавни центрове за подслоняване, където пасажерите от рейсовете и влаковете могат да останат да се стоплят.

Училищата в щатите Уисконсин, Мичиган, Индиана, Илинойс и Айова са затворени още от понеделник. Не работят съдилищата и множеството административни служби в Уисконсин.

Заради студа бяха анулирани над 2000 национални и интернационалните полета за два дни.

Полярна вълна владее и Канада. Буря връхлетя Монреал, където се чакат температури до минус 27 градуса.

„ Какво по дяволите се случва със стоплянето на климата? ”, написа Доналд Тръмп в Туитър, като за следващ път сложи под подозрение тематиката за световното стопляне.

За разлика от Щатите, времето у нас ще е топло, а в някои дни ще припомня, че пролетта е към този момент близо, защото температурите ще доближат 19 градуса, сочи синоптичната прогноза за месец февруари.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР