Арктически студ скова Съединените щати и вече взе пет жертви.

...
Арктически студ скова Съединените щати и вече взе пет жертви.
Коментари Харесай

Рекордно ниски температури взеха пет жертви в САЩ

Арктически мраз скова Съединените щати и към този момент взе пет жертви. Общо 230 милиона души в Съединени американски щати и Канада са блокирани от капризите на полярен циклон.
Снимка: Reuters

В щата Илинойс, където е и най-голямата българска общественост, температурите паднаха до минус 30 градуса. Следва свитеделски роман от Чикаго.

Леденият град - по този начин може да се назова Чикаго, откакто мразовит циклон блокира регионите на междинния запад в Съединените щати.

Снимка: Reuters

В щата Илинойс е оповестено бедствено състояние. До петък са затворени учебни заведения, институции, даже някои клиники.

Разликата сред температурата в купето на трен и на открито е съвсем 50 градуса! Заради вятъра градусите на открито се усещат като минус 46. Местните медии вършат съпоставяне, че градът е с по-ниски температури даже от Аляска, Мурманск и връх Еверест.

Снимка: Reuters
Рекордно ниските температури сътвориха безпорядък по пътищата, макар предупрежеденията пътуванията да се лимитират. Езерото Мичиган замръзна, а реките замязяха на ледени автомагистрали. Властите предизвестяват, че даже за 10 минути на открито - човек може да получи измръзвания.
Снимка: Reuters

Ако се наложи излизане - съветът е наложително да се носят по няколко ката топли облекла и да не се вдишва надълбоко от ледения въздух.

Арктическият мраз е породен " полярен ураган ", който обикновено се върти към Северния полюс, само че в този момент се измества на юг поради топла вълна от Африка. Циклонът се придвижва на изток към Ню Йорк и Бостън.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР