:арките са живи. Те предизвикват сълзи в очите на хората,

...
:арките са живи. Те предизвикват сълзи в очите на хората,
Коментари Харесай

Марката и вашата аура

:арките са живи. Те провокират сълзи в очите на хората, предизвикат към деяние, карат клиентите да се забавляват. Те са доста повече от име. Представляват всичко, което обкръжава името – логото и аурата.

Марките станаха провокативни сили, които могат да провокират съпричастие или ненавист. Начинът, по който ги възприемат хората от ден на ден зависи от това кой ги съставлява и продава. Излъчването на хората в маркетинга в допълнение работи за марката. 

Вие марка ли сте? Списание New York преди време дефинира Челси Клинтън като марка. Тя си е такава, без значение, че не продава нищо. Такъв е и татко й, и Америка. Британската кралица - също.

Ако имате желание да се развиете като марка, помислете какво тъкмо ще е посланието ви. Тоест, създайте си аура. Поставете си избрания. Уверете се, че качествата, които пробвате да си припишете, в действителност дават отговор на същността ви. Уверете се, че посланието, което желаете да внушите личи от името ви, от външния ви тип, от визията за вас в интернет и от това по какъв начин се чувствате (а не по какъв начин бихте желали да се чувствате и изглеждате). После се погледнете в огледалото. Погледнете се от горната страна и в профил, само че с непознати очи. Как някой външен би реагирал на вашето лъчение?

Сега да приемем, че сте маркетинг съветник. Независимо дали продавате IBM или марка такъми за лъскане на обувки, вашата персонална аура би трябвало да приказва нещо съответно на останалите.

Класически ли изглеждате? От центъра ли сте? От близкия град? Изглеждате ли като човек, който знае какво се случва на всички места зад кулисите? Вие на предния ред ли седите или човек като вас седи в средата на залата?

Вашето персонално лъчение би трябвало да импонира на марката, която представлявате. Защото, в случай че не го извършите, ще загубите внушението на марката, която продавате, а най-после можете да загубите и работата си.

Независимо дали представлявате мега бранд, или говорите за по-малка компания, позната единствено на вътрешния пазар, в случай че употребявате връзките си в дребните общности и подобаващото персонално лъчение, можете единствено да спечелите.

Сами не сте способни да измененията възприятието, мисълта, усещането на хората към корпоративната марка. Но можете да засилите въздействието й като употребявате персоналната си аура.

Емили Стоун за електронното издание. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР