Аркадий Дворкович, бившият руски вицепремиер при Дмитрий Медведев, попадна в

...
Аркадий Дворкович, бившият руски вицепремиер при Дмитрий Медведев, попадна в
Коментари Харесай

Бивш руски вицепремиер се обяви против войната - искрен ли е, или просто иска да остане шеф на световния шах

Аркадий Дворкович, някогашният съветски вицепремиер при Дмитрий Медведев, попадна в комплицирана обстановка – да запази връзките си с Кремъл или да се разграничи от Владимир Путин, с цел да резервира поста си на президент на Световната шахматна федерация (FIDE).

49-годишният Дворкович избра да осъди съветската експанзия в Украйна, наричайки я с същинското ѝ име – война, дума, която управляващите в Москва не разрешиха. Светът на шахмата обаче се съмнява в откровените му планове, поради идните избори за началник на FIDE тази година.

„ Войните са най-лошото нещо, пред което един човек може да се изправи през живота си... в това число и тази война “, споделя Дворкович в изявление за американското списание Mother Jones. Авторът Даниел Кинг обаче показва, че някогашният вицепремиер не е загатнал нито един път по име Владимир Путин.

„ Мислите ми са с украинските жители “, прибавя още членът на „ Единна Русия “. „ Войните не убиват просто едни скъпи животи, те убиват очаквания и желания, замразяват и унищожават връзки и взаимоотношения. Страданието, което виждаме, раздира душата “.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР