Аржентинците гласуват днес на първични избори, за да номинират кандидатите

...
Аржентинците гласуват днес на първични избори, за да номинират кандидатите
Коментари Харесай

Днес Аржентина гласува на национални първични избори за президент

Аржентинците гласоподават през днешния ден на първоначални избори, с цел да предлагат претендентите за президентските избори през октомври. Това ще бъде избор с нерешителен излаз за установяване на наследника на лявоцентристкия държавен глава Алберто Фернандес, съобщи Франс прес.

Над 35 милиона гласоподаватели са призовани да изберат авансово както партиите, които ще вземат участие в конкуренцията за президентските избори на 22 октомври – това изисква приемане на 1,5% от гласовете на национално равнище – по този начин и техните претенденти, написа Българска телеграфна агенция. Но кой би желал да управлява Аржентина, третата по величина стопанска система в Латинска Америка с впечатляващ аграрни и суровинен капацитет, която обаче от 12 години е в клопката на двуцифрена инфлация (115% годишно), голям дълг към МВФ и 40-процентна беднотия.

В конкуренцията вземат участие 22 кандидатури за " президент+вицепрезидент ". Само половин дузина от тях ще останат в надпреварата довечера, с взор към 22 октомври, в това число два блока, които са с преобладаваща поддръжка и по тази причина от техните среди се чака да бъде излъчен идващият президент. Досегашният държавен глава Алберто Фернандес, който е извънредно неизвестен, не се кандидатира още веднъж.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР