Аржентинският тийнейджър Хуан Мануел Черундоло записа бляскава страница във все

...
Аржентинският тийнейджър Хуан Мануел Черундоло записа бляскава страница във все
Коментари Харесай

Квалификантът Хуан Мануел Черундоло вдигна титлата в Кордоба

Аржентинският младеж Хуан Мануел Черундоло записа блестяща страница във към момента прекомерно късата си професионална кариера, откакто завоюва купата от шампионата на клей в Кордоба.

19-годишният квалификант победи с 6:0, 2:6, 6:2 испанеца Алберт Рамос-Виньолас във финалния мач, като по този начин стана първият състезател от 17 години насам, който печели купата в първото си присъединяване на шампионат от веригата АТП.

В мача за трофея Черундоло и поставеният под номер 5 в схемата Рамос-Виньолас си поделиха първите два сета. В началото на третия аржентинецът се оказа изоставащ с 0:2 гейма и изглеждаше, че ще се пречупи пред опита на 47-мия в международната класация испанец. В този миг обаче играта още веднъж се промени и Черундоло завоюва идващите шест гейма, а с това и мача.

Аржентинецът, който стартира седмицата като номер 335 в света, е петият най-ниско ранкиран състезател, който печели купа от АТП от 1990 година насам, и най-младият аржентинец с трофей от Гийермо Кория насам, който също на 19 години завоюва купата във Вина дел Мар преди тъкмо две десетилетия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР