Аржентинският президент Маурисио Макри обяви план за строги икономии, предвиждащ

...
Аржентинският президент Маурисио Макри обяви план за строги икономии, предвиждащ
Коментари Харесай

Аржентинският президент с план за строги икономии

Аржентинският президент Маурисио Макри разгласи проект за строги икономии, предусещащ закриването на редица министерства, както и по-високи такси за износа. Основната цел е да бъде понижен бюджетният недостиг и да се стабилизира стопанската система на страната, изправена пред мощно обезценяване на песото, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Ние би трябвало да се оправим се един главен проблем - да не харчим повече, в сравнение с имаме, да поставим старания за балансиране на държавните сметки ", заяви президентът в послание, излъчено по публичната телевизия на страната.

Този проект бе разгласен в навечерието на срещата през днешния ден във Вашингтон, където Аржентина ще изиска от Международния валутен фонд да форсира отпущането на сумите по стратегия за подкрепяне на третата по величина стопанска система в Латинска Америка.

Макри не скри, че ситуацията е изключително, само че в това време побърза да внесе утешение: " Посрещаме компликациите по най-хубавия метод. Ще преодолеем рецесията, като се погрижим за най-нуждаещите се ".

Той даде обещание да бъдат увеличени обществените помощи, да бъдат подсилени стратегиите за изхранване наред с определянето на таван за цените на някои съществени артикули.

Със закриването на редица министерства се чака понижаване на бюджета и на броя на държавните чиновници, отбелязва Франс прес.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР