Аржентинският президент Хавиер Милей заяви, че възнамерява да проведе среща

...
Аржентинският президент Хавиер Милей заяви, че възнамерява да проведе среща
Коментари Харесай

Хавиер Милей подготвя среща на върха за подкрепа на Украйна и от Латинска Америка

Аржентинският президент Хавиер Милей съобщи, че има намерение да организира " среща на високо ниво за поддръжка " за Украйна от Латинска Америка, оповестява Financial Times,цитиран от УНИАН.
 
В изявление за изданието той съобщи, че дава приоритет на съюзите със " страни, които пазят свободата ", в това число Съединени американски щати и Израел, които посети през февруари, както и с Украйна.
 
Аржентинският президент съобщи, че възнамерява да организира " среща на върха на латиноамериканската поддръжка " за Украйна тази година - той не разкри детайлности. Журналистите означават, че позицията му внезапно се разграничава от позициите на бразилския президент Луис Инасио Лула да Силва и мексиканския президент Андрес Мануел Лопес Обрадор.
 
Като такива той показва Съединени американски щати, Израел и Украйна. Наскоро той реши да трансферира в Киев два военни хеликоптера съветско произвеждане. Хавиер Милей встъпи в служба като президент на Аржентина през декември 2023 година След идването си на власт той разгласи радикални стопански промени.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР