Аржентинските власти съобщиха, че депутатът Ектор Оливарес е бил прострелян

...
Аржентинските власти съобщиха, че депутатът Ектор Оливарес е бил прострелян
Коментари Харесай

Стреляха по аржентински депутат и помощника му

Аржентинските управляващи оповестиха, че депутатът Ектор Оливарес е бил прострелян през вчерашния ден покрай постройката на Националния конгрес на Аржентина, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

``
реклама

Ектор Оливарес е представител в долната камара на Народното събрание от провинция Ла Риоха. Оливарес и негов асистент са били простреляни към 07:00 ч. локално време. Помощникът на Оливарес е умрял. Депутатът е откаран в болница.

Аржентинската осведомителна организация Телам заяви, че убитият асистент на Оливарес се споделя Марсело Ядон. Според Телам двамата мъже, които са другари от младежките си години и живеят в общ апартамент в Буенос Айрес, са били простреляни минимум шест пъти.

Аржентински медии в началото оповестиха, че Оливарес и Ядон са простреляни от движещ се автомобил, само че след това в публикуван от министъра на сигурността Патрисия Булрич видеоклип на стрелбата стана ясно, че по двамата мъже е стреляно от паркиран автомобил.

Аржентинският президент Маурисио Макри сервира съболезнованията си на фамилията на Ядон и съобщи, че лекарите се пробват да спасят живота на Оливарес.

" Атаката ни разстрои. Молим се за живота на Ектор. Ще създадем всичко, с цел да разберем какво се е случило и кой е отговорен ", сподели Макри.

" Минаваме през един доста печален и сложен миг, защото това (стрелбата) удостоверява наличието на мафиотски групировки в страната ни ", сподели министърката на сигурността Булрич. Тя акцентира, че съгласно управляващите главната цел на стрелбата е бил Марсело Ядон, защото откакто той е бил погубен, стрелците са имали опция да убият и Оливарес, само че са решили да не го създадат.

Министърката заяви, че управляващите са намерили колата, от която е стреляно по Оливарес и Ядон, и че са открили самоличността на обвинените, само че отхвърли да разкрие спомагателни елементи за тях преди да бъдат хванати.

Атаките против политици в Аржентина са нещо извънредно, отбелязва Асошиейтед прес.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР