Аржентински сенатор иска да постави изображение на Диего Марадона на

...
Аржентински сенатор иска да постави изображение на Диего Марадона на
Коментари Харесай

Предлагат Диего Марадона да бъде изобразен на национална банкнота

Аржентински сенатор желае да сложи изображение на Диего Марадона на банкнота и показа план в Конгреса в понеделник, с цел да получи утвърждение за това футболната звезда и вероятно даже неговата " Божията ръка " да бъде изобразена на нова банкнота от 1000 песо.

“Банкнотата на стойност към 12.27 $ по обменния курс в понеделник ще съдържа лицето на Марадона от едната страна и фотография на една от най-известните му пози на другата”, сподели сенатор Норма Дуранго.

Двата най-известни гола на Марадона са на четвъртфинала на Мондиал 1986 против Англия.

Той вкара първия, като прати топката около вратаря на Англия Питър Шилтън, а втория като дриблира около половината тим на Англия, с цел да означи попадението, което към момента се счита за едно от най-великите за всички времена.

Аржентина завоюва Световната купа след поредност от изключителни осъществявания на Марадона, който умря на 25 ноември от инфаркт на 60-годишна възраст.

" Идеята е освен да почетен най-големият си кумир, само че и да помислим за икономическия въпрос. Смятаме, че когато туристите дойдат тук, те ще желаят да вземат " Марадона " със себе си ", сподели Дуранго.

Въпреки че не стана ясно фотографията на кой от двата гола ще включва " Божията ръка ", някои аржентинци настръхнаха при мисълта тя да бъде включена в формален държавен документ, защото може да се преглежда като опрощение на незаконността.

Сенаторът от провинция Ла Пампа съобщи, че окончателното решение ще бъде взето от депутатите, които се чака да изслушат нейното предложение при започване на идната година.

" Идеята е да признаем Марадона, за положително и за неприятно, който е най-известният аржентинец в света. Мисля, че планът получи страховит отзив, макар че някои хора не са съгласни с него ", добави Дуранго.

Настоящата банкнота от 1000 песо има изображение на птицата Ръждива пещарка (Furnarius rufus) - един от националните знаци на Аржентина.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР