Аржентинската полиция арестува снощи приятелката на нападателя, опитал се да

...
Аржентинската полиция арестува снощи приятелката на нападателя, опитал се да
Коментари Харесай

Задържаха приятелката на мъжа, нападнал бившата президентка на Аржентина

Аржентинската полиция арестува нощес приятелката на нападателя, опитал се да простреля предишния четвъртък вицепрезидентката на страната Кристина Фернандес, оповестяват Франс прес и Българска телеграфна агенция. Адвокатът на нападателя съобщи, че е уверен, че той " не е работил самичък ".

 Атентатор натисна спусъка в лицето на вицепрезидента на Аржентина, само че револверът засече (видео) Виж още

През дните след атентата 23-годишната Бренда Улиарте беше интервюирана от медиите по отношение на нападателя Фернандо Андре Сабаг Монтиел. Тя е била арестувана на гара в буеносайреския квартал Палермо и изпратена в ареста, оповестяват аржентински медии, като цитират източници от правосъдната система.

Задържането ѝ е осъществено по предписание на арбитър Марна Еухения Капучети, която е една от натоварените с следствието.

В изявленията в дните след атентата Улиарте показваше изненада от дейностите на приятеля си и допълваше, че в никакъв случай не е предполагала, че той е кадърен да извърши сходно нещо. Тя допълваше, че той като всички останали хора се оплаквал от стопанската система, само че в никакъв случай не бил споменавал вицепрезидентката с експанзия. Улиярте заявяваше също също, че не го е виждала 48 часа преди атентата. Според фрагменти от система за видеонаблюдение обаче тя се е срещала с него в деня на атентата, 1 септември, оповестяват представени от медиите източници, близки до следствието.

Вечерта на същия ден по време на среща на Кристина Фернандес с поддръжници, към нея се приближи мъж, който насочи от упор към главата ѝ револвер. По незнайна причина зареденото оръжие не създаде изстрел, макар че е било задействано, увери скоро по-късно президентът Алберто Фернандес.

Нападателят, арестуван на мястото на атентата - 35-годишният Фернандо Андре Сабаг Монтиел, с бразилска народност, само че живеещ в Аржентина от дете. Мотивите му към този момент остават незнайни и той не е давал изказвания след задържането си.
 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР