Аржентинската фиеста в Лига Ендеса продължава. Година след като Факундо

...
Аржентинската фиеста в Лига Ендеса продължава. Година след като Факундо
Коментари Харесай

Героят Вилдоса: Не знаете колко изстрадахме, за да стигнем дотук

Аржентинската фиеста в Лига Ендеса продължава. Година откакто Факундо Кампацо бе определен за " Най-полезен състезател " на финалната серия, още веднъж аржентинец бе награден с MVP за последния дуел - Лука Вилдоса от Баскония. Плеймейкърът на баските, който също по този начин има италиански паспорт, не сдържа сълзите си след мача.

" Никога не съм си представял това, животът е прелестен. Не знаете какъв брой изстрадахме, с цел да стигнем дотук. Никой не ни смяташе за любимец, претърпяхме треньорска промяна... Психиката на тима ни по време на този шампионат бе голяма ", показа сребърният медалист от СП предходната година след триумфа на баските.

@LucaVildoza, #MVPMovistar de la Final de la #LigaEndesa pic.twitter.com/AjHj8MkbYd
— Liga Endesa (@ACBCOM) June 30, 2020 С напусканията на Торнике Шенгелия и Шавон Шилдс, Вилдоса се обрисува като водещата фигура в отбора на Душко Иванович. 24-годишният комбо гард показва страховит напредък в представянето си на паркета в последните две години. Снощи това се потвърди със 17-те му точки във финалния мач против каталунците, в това число победния панер, с цел да донесе четвърти трофей от испанското състезание във витрината на Баскония.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР