Аржентинецът Себастиян Баес спечели най-голямата титла в кариерата си до

...
Аржентинецът Себастиян Баес спечели най-голямата титла в кариерата си до
Коментари Харесай

Аржентинец спечели най-престижната титла в кариерата си

Аржентинецът Себастиян Баес завоюва най-голямата купа в кариерата си досега, откакто тримуфира на шампионата на клей от сериите ATP 500 в Рио де Жанейро.На финала той победи своя съотечественик Мариано Навоне с 6:2, 6:1 за 1:24 часа игра. 

Шампионът взе 58% от разиграванията на ретур и проби шест пъти сервиса на Навоне от 14 благоприятни условия.

Преди началото на предходната седмица Мариано не бе печелил мач в мъжкия тенис. 22-годишният аржентинец обаче направи впечатляваща серия от триумфи на бразилска земя, само че неговият поход към мечтаната купа спря против надалеч по-опитния противник на финала.

. " Страхотно, ужасно! Цялата седмица мина доста добре. В Рио се усещам като вкъщи си поради публиката, хората и всичко останало. Бях за една седмица тук преди началото на сезона и ситуацията ми е позната. Тук одобрявам всичко както на корта, по този начин и отвън него ", сподели той след триумфа си.

Това е общо пети трофей за Баес в тура и първи на равнище ATP 500. Така Той ще се изкачи до рекордното за него 21-во място в международната класация, а Навоне ще направи голям скок - от №113 до №60 в света.
 Двама аржентинци ще си оспорват купата в Рио
Двама аржентинци ще си оспорват купата в Рио

Шампионът Камерън Нори отпадна на 1/2-финалите
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР