Aржентинецът Хуан Мартин дел Потро се класира за едва втори

...
Aржентинецът Хуан Мартин дел Потро се класира за едва втори
Коментари Харесай

Дел Потро си спечели полуфинал с Надал

Aржентинецът Хуан Мартин дел Потро се класира за едвам повторно в кариерата си за полуфиналите на Откритото състезание на Франция по тенис, откакто победи със 7:6(5), 5:7, 6:3, 6:4 хърватия Марин Чилич. Поставеният под номер 5 в главната скица Дел Потро за последно игра в полуфиналите в Париж през 2009 година, когато отстъпи пред Роджър Федерер, а в този момент на пътя му се изправя 10-кратният победител на " Ролан Гарос " Рафаел Надал.

За да стигне до срещата с испанеца, Дел Потро трябваше да преодолее съпротивата на третия в схемата Чилич. Срещата бе прекратена в сряда при 5:5 точки в тайбрека на първия сет, а аржентинецът взе първите две разигравания след рестартирането на мача през днешния ден, с цел да поведе със сет. Във втория обаче Чилич съумя да изравни и несъмнено имаше игрово преимущество и при започване на третия, когато направи пробив още в първия гейм.

Постепенно обаче Дел Потро стабилизира играта си и на собствен ред реализира два пробива и завоюва третата част след 6:3. В четвъртия сет двамата тенисисти печелеха с лекост подаванията си до 11-ия гейм. В него Дел Потро реализира съдбоносен пробив на 15 и след спечелването на още четири безответни точки в идващия гейм победи в мача.

" Трудно ми е да приказвам сега. Беше доста от дълго време, когато играх за последно на полуфинал на " Ролан Гарос ". След това претърпях интервенции на китките, бях доста покрай отричане, а в този момент нямам думи да опиша какво ми се случва. Това е превъзходно за мен, за моя тим, за фамилията ми. Подкрепата на фамилията, на приятелите и на почитателите ме прави толкоз благополучен. Горд съм да бъда в Париж и да играя пред тази аудитория, която ме поддържа толкоз доста. Всеки тенисист желае да играе против Надал на " Ролан Гарос ". Не знам дали ще го победя, само че ще употребявам поддръжката на почитателите, с цел да го направя ", сподели Дел Потро незабавно след края на мача.

Аржентинецът бе очевидно разчувствуван след триумфа си и по време на цялото изявление не спря да плаче. Полуфиналният мач сред Надал и Дел Потро е в петък.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР