Аржентинецът Диего Шварцман сътвори поредната изненада на US Open. Той

...
Аржентинецът Диего Шварцман сътвори поредната изненада на US Open. Той
Коментари Харесай

Кошмарът на Григор поднесе поредната изненада в Ню Йорк

Аржентинецът Диего Шварцман сътвори следващата изненада на US Open. Той в профил първенеца от 2014 година Марин Чилич в третия кръг след триумф с 4:6, 7:5, 7:5, 6:4. Шварцман за първи път ще играе на осминафинал на шампионат от Големия шлем, където ще се изправи против Лука Пуи или Михаил Кукушкин.

Чилич направи 80 непредизвикани неточности и стана четвъртият тенисист от първите 10 сложени, който напуща шампионата. Григор Димитров, Александър Зверев и Жо-Вилфред Цонга бяха отстранени във втория кръг.

Най-големият триумф на Шварцман досега е купата, която завоюва в Истанбул предходната година. Тогава той победи Григор на финала и то с 6:0 в третия сет, което накара българина да счупи три ракети.

Марин Чилич бе безспорен любимец за постигане даже до финала, защото в неговата половина на схемата не останаха доста сложени тенисисти, а там трябваше да бъде и Анди Мъри, който се отхвърли часове преди старта на шампионата.

18-годишният канадец Денис Шаповалов също се класира за осминафиналите. Той водеше с 3:6, 6:3, 6:3, 1:0, когато британецът Кайл Едмунд се отхвърли заради травма във врата. Следващият противник на Шаповалов е поставеният под номер 12 испанец Пабло Кареньо Буста, който се оправи с Никола Маю от Франция след 6:3, 6:4, 6:3.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР