Аржентина успя да преструктурира 66,13 милиарда долара от дълга си,

...
Аржентина успя да преструктурира 66,13 милиарда долара от дълга си,
Коментари Харесай

Аржентина преструктурира 66 млрд. долара от дълга си

Аржентина съумя да преструктурира 66,13 милиарда $ от дълга си, публикуван според задграничното законодателство, откакто организира четиримесечни договаряния с кредиторите, съобщи Франс прес.

Министърът на стопанската система на Аржентина Мартин Гусман съобщи, че са преструктурирани 99% от дълга, публикуван съгласно задграничното законодателство. Той заяви това в наличието на левоцентристкия президент Алберто Фернандес и вицепрезидентката Кристина Кирхнер.

Тези 66,3 милиарда $ дълг, издадени според задграничното законодателство, предмет на преструктуриране, са към една пета от общия дълг на Аржентина, който доближи 324 милиарда $. Това е 90% от брутния вътрешен артикул на страната. Крайният период за размяната на скъпи бумаги изтече в петък, написа Българска телеграфна агенция. 

Що се отнася до останалия 1%, който не беше преструктуриран, то икономистът от консултантската компания Ecolatina Матиас Райнерман счита, че той ще бъде заплатен, защото по думите му 600 милиона $ са съвсем нищо за Аржентина. Това преструктуриране ще разреши на Аржентина да облекчи дълга си с 37,7 милиарда $ при рента, която ще се намали от 7% годишно до 3,07%.

" Излязохме от лабиринта ", изрази насладата си президентът Фернандес след оповестеното от министъра на стопанската система преструктуриране.

На 22 май Аржентина в действителност се озова в положение на дефолт, защото не изплати на кредиторите 503 млн. $, само че съобщи, че продължава договарянията за преструктуриране на дълга, напомня ТАСС. Преговорите, почнали през април, засягаха облигации от 2005 и 2010 година, артикули на предишно преструктуриране, както и нови скъпи бумаги, издадени от 2016 година насам, прецизира Агенция Франс Прес. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР