Аржентина, Уругвай и Парагвай, които ще приемат първите три мача

...
Аржентина, Уругвай и Парагвай, които ще приемат първите три мача
Коментари Харесай

Още три страни ще се класират директно за Мондиал 2030

Аржентина, Уругвай и Парагвай, които ще одобряват първите три мача от Световното състезание през 2030 година, ще се класират непосредствено за шампионата на планетата както и другите страни-домакини - Мароко, Испания и Португалия, прецизираха от ФИФА.

Ако формулата за състезание на три континента, която бе стартирана в сряда, отговори на всички механически критерии до края на 2024 година, шампионатът ще стартира с шест тима, които автоматизирано ще намерят място за финалната фаза сред общо 48 участници.

ФИФА бе запазила правото за директно класиране само за Мароко, Испания и Португалия първоначално, само че след това добави, че и трите южноамерикански страни ще се възползват от тази привилегия.

С прекосяването във формат от 48 страни от 2026 година и Световното състезание в Съединени американски щати, Канада и Мексико три от шестте квоти за Южна Америка към този момент ще бъдат заети.

Трите страни, които бяха претенденти дружно с Чили за организирането на целия шампионат, в последна сметка се отхвърлиха от кандидатурата си в подмяна на правото да посрещнат първите три мача от Световното състезание.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР