Аржентина ще е домакин на Световното първенство по футбол за

...
Аржентина ще е домакин на Световното първенство по футбол за
Коментари Харесай

ФИФА даде Световното за младежи до 20 години на Аржентина

Аржентина ще е хазаин на Световното състезание по футбол за младежи до 20 години, което ще се организира през идния месец, разгласи ФИФА нощес.

Първоначално бе планувано шампионатът да се организира в Индонезия, само че в мюсюлманската страна започнаха митинги против присъединяване на тима на Израел, а губернаторът на остров Бали отхвърли да посрещне еврейския тим в района си.

Заради това ФИФА лиши семейството на азиатската страна преди две седмици, като в формалното мнение на международната футболна централа се показва, че смяна в семейството се постанова " заради актуалните условия ". Индонезия няма публични дипломатически връзки с Израел.

Аржентина е рекордьор по триумфи с шест извоювани трофеи в тази възраст, като не съумя да се класира на въпросното състезание в квалификациите, само че като страна хазаин ще взе участие на шампионата.
 ФИФА спря парите за федерацията на Индонезия след отнетото домакинство на Световното състезание до 20 години ФИФА спря парите за федерацията на Индонезия след отнетото домакинство на Световното състезание до 20 години
Президентът на ФИФА Джани Инфантино разгласи в свое изказване, че страната, която е настоящ международен първенец при мъжете, ще отвори вратите си за огромните звезди на утрешния международен футбол и също по този начин благодари на локалните управляващи за готовността им толкоз бързо да провеждат форума.

Жребият за шампионата е плануван за петък в Цюрих. Първенството ще се организира от 20 май до 11 юни.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР