Аржентина се стреми да стане пълноправен член на групата БРИКС,

...
Аржентина се стреми да стане пълноправен член на групата БРИКС,
Коментари Харесай

Президентът на Аржентина заяви, че страната ще влезе в БРИКС

Аржентина се стреми да стане пълновръстен член на групата БРИКС, сподели аржентинският президент Алберто Фернандес по време на речта си на 14-ата среща на върха на държавните глави на асоциацията.

„ Стремим се да бъдем пълноправни членове на тази група народи, която към този момент съставлява 42% от международното население и 24% от международния БВП “, сподели политикът по време на виртуална тирада.

Думите на Фернандес се цитират от организация Телам.

Според аржентинския водач страната му е сигурен и виновен снабдител на храни и приет състезател в региона на биотехнологиите и приложната логистика.

„ Ние освен сме способни да произвеждаме и изнасяме храни, само че също по този начин знаем по какъв начин да предоставяме услуги и да образоваме експерти, тъй че други страни да могат да покачат своята успеваемост и по този метод да подобрят качеството на живот на жителите “, добави Фернандес, говорейки пред водачите на БРИКС..

Двудневната 14-та среща на върха на БРИКС под председателството на Китай стартира работа в четвъртък посредством видеоконферентна връзка.

На срещата на върха участват ръководителите на страните от асоциацията - съветският президент Владимир Путин, индийският министър председател Нарендра Моди, президентът на Бразилия Жаир Болсонаро, президентът на Южна Африка Сирил Рамафоса. Председателят на Китайската национална република Си Дзинпин.

Срещата в петък е на тематика създаване на партньорства за световно развиване в нова епоха за взаимно гонене на програмата за стабилно развиване до 2030 година Във втория ден на срещата на върха участват освен водачите на петте страни от БРИКС, само че и главите на редица поканени страни, в това число Аржентина, Египет, Иран, Индонезия, Казахстан, Камбоджа, Малайзия, Сенегал, Тайланд, и Узбекистан.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР