Аржентина размаза Хърватия с класиката 3:0 и се класира за

...
Аржентина размаза Хърватия с класиката 3:0 и се класира за
Коментари Харесай

Аржентина победи Хърватия за място на финала, Меси повтори Стоичков

Аржентина размаза Хърватия с класиката 3:0 и се класира за финала на Световното състезание в Катар, а за трофея ще спори с спечелилия от конфликта сред настоящия първенец Франция и Мароко в сряда вечер. Лионел Меси (34-дузпа) и Хулиан Алварес (39, 69) продължиха фантазията на " гаучосите " за трета международна купа след 1978 и 1986 година, съобщи Блиц спорт.

Наред с другите си върхове за историята Меси изравни още един, който е и с българско присъединяване. Аржентинският вълшебник е вкарвал най-малко един път в осминафинал, четвъртфинал и полуфинал на едно и също международно състезание - в тази ситуация на сегашното. Такова нещо са реализирали още единствено петима играчи, измежду които е и Христо Стоичков, който стори това в Съединени американски щати през 1994 година, когато поредно наказа Мексико, Германия и Италия.

Важно е да се посочи, че въпросното достижение е допустимо единствено от Мондиал 1986 в Мексико насам, когато за първи път беше въведена осминафиналната фаза. Другите четирима футболисти са италианските Салваторе Скилачи (1990 в Италия) и Роберто Баджо (1994 в САЩ), хърватинът Давор Шукер (1998 във Франция) и нидерландецът Уесли Снайдер (2010 в ЮАР).

Двубоят на стадион " Лусаил " стартира равностойно със здрава борба в центъра на терена. След първия четвърт час хърватите владееха повече топката, само че нито те, нито " гаучосите " създаваха съществени положения за гол.

В средата на първата част аржентинците записаха и първия прецизен удар. Енцо Фернандес опита шанса си от отдалеченост, само че Ливакович избави с опитност.

Първата огромна неточност в мача позволи хърватската отбрана в 32-ата минута, когато Хулиан Алварес бе изведен зад защитата, опита да преодолее Ливакович, а секунда по-късно вратарят го фаулира и съдията Даниеле Орсато уточни бялата точка. Зад топката предстоящо застана Лионел Меси, който бе праволинеен и осъществя за 1:0 историческия си 11-и гол с екипа на националния отбор, което не е правил никой различен. Пет минути по-късно " гаучосите " нанесоха втори удар с феноменална контраофанзива, почнала от наказателното поле на Емилиано Мартинес. Алварес прекоси цялата половина на " ватрените " и с доза шанс си обезпечи пространство за удар, след което не сгреши за 2:0.

В 42-ата минута Аржентина бе доста близо и до трети гол, само че удар на МакАлистър с глава след корнер бе отразен от Ливакович. Малко преди почивката Хърватска стигна до добра обстановка, като центриране на Юранович бе отклонено и Мартинес трябваше да се намесва, само че бе отсъдена и засада.

Хърватите започнаха по-активно през втората част, само че се затрудняваха да затруднят напрежение пред Мартинес. В същото време Маси излезе на стрелкова позиция в 57-ата минута, само че Ливакович избави.

В 69-ата минута Меси напредна отдясно, а по-късно извънредно технично с тяло излъга Гвардиол и подаде към непокрития Хулиан Алварес, който от близко направи резултата 3:0.

В 84-ата минута Мак Алистър беше покрай гол. Ударът му от воле профуча около задачата. В ответната офанзива Хърватия потърси почетен гол. Ловро Майер центрира на близката греда от корнер. Иван Перишия отклони, само че никой негов съотборник не съумя да засече в мрежата.

До края хърватите пробваха да стигнат до почетно попадение, само че не съумяха, а Аржентина направи предпоследната крачка към огромната фантазия за трета международна купа. На шестия си край на международни шампионати " гаучосите " чакат спечелилия от втория полуфинал сред Франция и Мароко на следващия ден вечер. Меси пък ще има късмет да стане международен първенец – нещо, което не съумя през 2014 в Бразилия, когато Германия спря „ албиселесте " на финала.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР