Аржентина разгроми със 7:0 Кюрасао в контрола, играна в Сантиаго

...
Аржентина разгроми със 7:0 Кюрасао в контрола, играна в Сантиаго
Коментари Харесай

Гениалният Меси записа още едно постижение за историята

Аржентина разгроми със 7:0 Кюрасао в контрола, играна в Сантиаго дел Естеро. Пет от головете паднаха още до почивката, а три от тях бяха дело на суперзвездата Лионел Меси. 35-годишният капитан на " гаучосите " заби хеттрик за 17 минути и стана първият международен първенец със 100 гола за страната си. Попаденията на Меси за Аржентина към този момент са 102. С тях той се приближи до Али Даеи, който заема второто място измежду футболистите с най-вече голове на равнище национални тимове. Бившият нападател на Байерн (Мюнхен) завърши кариерата си със 109 гола за Иран, а над всички в тази ранглиста е Кристиано Роналдо със своите 122 попадения за Португалия.

Преди няколко дни аржентинците победиха единствено с 2:0 Панама в първия си мач след спечелването на международната купа. Тогава Меси означи втория гол в заключителните секунди на мача, а за Панама игра халфът на Етър Мартин Моран. Днес титуляр за Кюрасао беше някогашният футблист на ЦСКА - София Върнан Анита, а в 73-ата минута на терена се появи и бранителят на Локомотив (Пловдив)Джовани Трупе. 

Селекционерът на " албиселесте " Лионел Скалони пусна в предни позиции Меси, Лаутаро Мартинес и Николас Гонсалес. Пауло Дибала и Анхел Ди Мария влязоха през второто полувреме, а Хулиан Алварес и Анхел Корея останаха на пейката. 

Първата заплаха сътвори Меси в 10-ата минута, само че неговият удар срещна крайници на неприятелски защитник, след което вратарят Елой Ром мазета в корнер. Малко по-късно стражът на Кюрасао още един път отрази шут на " десетката " на Аржентина. В 21-ата минута обаче Ром нямаше какво да стори, откакто Джовани Ло Селсо комбинира с Меси, той финтира двама бранители и прати топката до гредата за 1:0.

В 23-ата минута футболист на Кюрасао мазета кълбото от самата голлиния, само че при добавката Нико Гонсалес направи резултата 2:0. Третото попадение беше дело на Меси в 33-ата минута след асистенция на Гонсалес и акуратен удар в далечния ъгъл. 

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР