Аржентина победи с 1:0 Бразилия като гост в квалификациите за

...
Аржентина победи с 1:0 Бразилия като гост в квалификациите за
Коментари Харесай

Аржентина взе историческа победа в Бразилия – ВИДЕО

Аржентина победи с 1:0 Бразилия като посетител в квалификациите за Световното състезание през 2026. Единствения гол в мача на „ Маракана “ вкара Николас Отаменди. Така Бразилия загуби квалификационен мач като хазаин за първи път в историята. Поражението е и трето следващо за селесао след загубите от Уругвай и.

Двубоят стартира с 30 минути забавяне поради конфликти сред почитатели и полиция. Феновете на двете страни се сбиха зад една от вратите по време на осъществяването на националните химни. Полицаи влязоха на трибуните и използваха палки против аржентинците. Подобни конфликти имаше и на финала за Копа Либертадорес сред Флуминензе и Бока Хуниорс по-рано този месец. Световните първенци, водени от Лионел Меси, се пробваха да успокоят ситуацията, отивайки към трибуните, а по-късно се прибраха в съблекалнята.

На терена двата тима изиграха нервозен мач с чести разногласия със съдията. Бразилия имаше повече положения, а Габриел Мартинели можеше да вкара гол, само че Кристиан Ромеро почисти. След почивката домакините продължиха да натискат. Аржентина обаче стигна до гол с единствения си прецизен удар – този на бранителя Отаменди.

„ Истината е, че тази група продължава да реализира исторически неща. Очевидно началото беше неприятно, тъй като видяхме по какъв начин бият хора. В подобен миг си мислиш за фамилията, за хората, които са там и не знаят какво става, а мачът минава на назад във времето. След това да спечелим тук е една от най-важните победи, които този тим е реализирал “, сподели Лионел Меси.

„ Видяхме ги по какъв начин бият хора. Полицията към този момент го направи във финала за Копа Либертадорес, в този момент още веднъж репресираха хора с палки. Имаше играчи, чиито фамилии бяха там. Прибрахме се в съблекалнята, тъй като това беше най-хубавият метод да успокоим ситуацията Иначе можеше да се стигне до покруса “, добави Меси.

След триумфа на „ Маракана “ аржентинците си върнаха първото място в класирането. Те има 15 точки, две повече от Уругвай и три повече от Колумбия. Бразилия е на едвам шесто място в зона Южна Америка със 7 точки.
Аржентина може да остане без селекционер
След мача селекционерът Лионел Скалони призна, че обмисля дали да не напусне поста. „ Аржентина има потребност от треньор с цялата допустима сила. Аз би трябвало да спра топката и да стартира да мисля, имам доста неща, за които да мисля. Играчите дадоха доста на този треньорски щаб, аз би трябвало да помисля какво ще върша. Това не е прощаване или нещо такова, само че би трябвало да помисля, тъй като летвата е вдигната доста високо и ще е комплицирано да продължаваме да печелим “, сподели Скалони, който изведе отбора до международната купа.

Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР