Аржентина победи Италия с 3:0 на Уембли и за втори

...
Аржентина победи Италия с 3:0 на Уембли и за втори
Коментари Харесай

Аржентина унижи Италия на Уембли в мача на шампионите

Аржентина победи Италия с 3:0 на " Уембли " и за повторно завоюваха с трофея Финалисима в общо трите издания на конфликта сред първенците на Южна Америка и Европа. Тимът на Лионел Скалони надигра тотално противника и единствено положителните спасявания на Джанлуиджи Донарума попречиха на " гаучосите " да нанесат доста по-тежко проваляне на " адзурите ".

Звездата на Аржентина Лионел Меси беше един от най-хубавите на терена. Футболистът на Пари Сен Жермен се регистрира с два голови паса за класическата победа. Нападателят на " гаучосите " беше определен за състезател на мача.

Лаутаро Мартинес се разписа в 28-ата минута след неточност в защитата на Италия и завършващо подаване на Лео Меси. Малко преди почивката от Аржентина имаха искания за червен картон за Бонучи, само че съдията Пиеро Маса го пощади за нарушаването му против Меси. В добавеното време на първата част Лаутаро подхвана контраофанзива и подаде към Ди Мария, който се измъкна от Киелини и матира съотборника си в ПСЖ Донарума – 0:2. В последната минута от продължението Пауло Дибала вкара и трети гол за Аржентина.

Така италианците преглътнаха нов горчив хап след отпадането им от Мондиал 2022. Аржентина пък записа 32-ри следващ мач без загуба.

Мачът на „ Уембли “ бе сетен за бранителя на Джорджо Киелини екипа на „ адзурите “.

„ Знаехме, че ще бъде мъчно. Разбира се, надявахме се да спечелим трофей, само че това не трансформира стореното по-рано от нас. Предстои ни сложен интервал, прекосяваме през промяна на поколенията. Надявам се цялата страна да поддържа нашия тим, в действителност има потребност от това ", показа самият Киелини. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР