Аржентина отпадна от Копа Америка след загуба с 0:2 от

...
Аржентина отпадна от Копа Америка след загуба с 0:2 от
Коментари Харесай

Меси обвини съдиите за загубата от Бразилия

Аржентина отпадна от " Копа Америка " след загуба с 0:2 от огромния си противник Бразилия на полуфинала, а звездата Лионел Меси упрекна съдиите за провалянето. Той счита, че " гаучосите " са ощетени с две дузпи от съдията Роди Самбрано.

Аржентина имаше статистическо преимущество, насочи 14 удара против 4 на противника, а Меси и Серхио Агуеро уцелиха греди. Домакинът Бразилия обаче стигна до триумфа с голове на Габриел Жезус (19-а мин.) и Роберто Фирмино (71-ва).

" Бразилците не бяха по-добри от нас. Вкараха рано, а вторият им гол пристигна, откакто не ни дадоха дузпа. Имаше чисти дузпи за нарушавания против Отаменди и Агуеро. Съдията беше на тяхна страна. Всяка противоречива топка, всяко единоборство той накланяше игрището в тяхна изгода ", сподели Меси, който сложи под въпрос за какво реферите не са употребявали системата за видеоповторения (VAR): " Това не е опрощение, само че на тази " Копа Америка " не стопираха да дават смешни нарушавания, свиреха какви ли не нелепости, за игра с ръка, дузпи. VAR се умори да дава смешни фаулове, само че в този момент дори не го ревизираха. Не отидоха да видят повтаряне. Някак тъкмо в този момент отхвърлиха да употребяват VAR. Ядосани сме, тъй като играхме доста добре, вложихме доста старания и когато всичко приключи по този начин, ни натъжава. Говорих със съдията, той сподели, че ще ни почита, само че в нито един миг не видях това ".

Меси прикани южноамериканската конфедерация (КОНМЕБОЛ) да вземе ограничения, само че след това добави, че това няма да стане поради Бразилия: " За нас няма опрощение, че отпаднахме, само че се надяваме, че всичко това ще бъде оценено. Надяваме се, че КОНМЕБОЛ ще направи нещо по въпроса, само че несъмнено няма да стане, тъй като Бразилия има огромна власт в тази организация ".

Меси, който има 29 трофея с " Барселона ", продължава да няма огромно отличие с националния отбор, с който завоюва единствено олимпийско злато в Пекин`08. Преди шампионата имаше клюки, че той може да се отдръпна от националния при нов неуспех. Меси обаче разгласи, че остава: " Има нещо ново на хоризонта. Разбирам се добре с тази група играчи и в случай че би трябвало да оказа помощ по някакъв метод, ще го направя. Тази група израства и в случай че мога да се причисля към тях, ще го направя ".

Другата звезда - Серхио Агуеро, също се оплака. Нападателят на " Манчестър Сити " разгласи, че е бил фаулиран от Дани Алвеш.  " Казаха ни, че VAR ще бъде употребена като пети арбитър, само че в случай че нещата ще са по този начин, избирам въобще да няма VAR. Влизах в наказателното поле, Алвес ме спря с крайник, беше ясно, толкоз ясно, че някои от нашите играчи стопираха да играят и чакаха присъждане на нарушаването ".

Бразилия ще гони първи трофей в " Копа Америка " от 2007 година и общо 9-и в историята си. На финала отборът на треньора Тите ще срещне спечелилия от мача Чили - Перу.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР