Аржентина измъкна минимална и доста изстрадана победа с 1:0 в

...
Аржентина измъкна минимална и доста изстрадана победа с 1:0 в
Коментари Харесай

Аржентина излъга Мароко в скучен мач без Меси

Аржентина измъкна минимална и много изстрадана победа с 1:0 в другарски мач против Мароко, игран в Танжер. Гостите още веднъж бяха в много пробен състав, като този път остъстваше и огромната звезда Лионел Меси. Срещата се игра при доста мощен вятър, който също попречи да забележим по-добър футбол. Единственият гол падна в 83-ата минута, а негов създател бе Анхел Корея.

Двубоят бе много отегчителен за наблюдение с доста малко благоприятни условия пред двете порти. В началото домакините започнаха малко по-ентусиазирано и в 11-ата минута имаха късмет за разкриване на резултата. Халид Бутаиб бе изведен пред наказателното поле, финтира бранител и стреля, само че ударът му бе избавен от вратаря.

Аржентина пък бе покрай попадение в 32-ата минута, когато истрел от фаул на Леандро Паредес рикошира в Лаутаро Мартинес и топката мина рисково покрай гредата, само че в навън.

На моменти мачът не изглеждаше по никакъв начин другарски, като виждахме остри влизания и конфликти сред двата тима, като съдията трябваше да взима ограничения, с цел да не се стигне до по-сериозни последствия.

Второто полувреме не предложи нищо по-интересно. В 53-ата минута Мбарк Бусуфа напредна на скорост и бе спънат на ъгъла на наказателното поле. Вместо да отсъди дузпа обаче реферът реши, че нарушаването е отвън пеналта, само че преценката му бе по-скоро неверна и по този начин той ощети домакините, които не съумяха да се възползват от прекия-свободен удар.

В 83-ата минута резервата Анхел Корея въпреки всичко донесе наслада на Аржентина. Той нахлу на скорост в наказателното поле и прати топката в мрежета за 0:1.

В края домакините имаха късмет за равнене. При едно центриране от фаул Абделхамид стреля с глава, само че вратаря Мусо улови.

Така срещата приключи с най-малък триумф на Аржентина. Това бе последна инспекция за " гаучосите " преди началото на Копа Америка, която започва през юни.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР