Аржентина и Бразилия се ритаха здраво, но не успяха да

...
Аржентина и Бразилия се ритаха здраво, но не успяха да
Коментари Харесай

Аржентина и Бразилия се поритаха за 0:0

Аржентина и Бразилия се ритаха крепко, само че не съумяха да си вкарат гол и не сервираха упования театър. Дългоочакваният конфликт на титаните не предложи зрелището, на което всички се надяваха, а мачът приключи 0:0. Срещата бе много нервна и на няколко пъти по терена прехвърчаха искри сред играчи на двата тима, само че съдията Андрес Куня се оправи чудесно с ръководенето на мача и във всеки от тези случаи бързо потушаваше пристрастеностите, като раздаде общо 7 жълти картона.

И двата отбора взеха решение да стартират мача внимателно и в първите петнайсетина минути не се случи нищо запаметяващо се на терена. Първата голова опция бе основана от Бразилия. В 17-ата минута Лукас Пакета лиши една топка и пусна пас в кулоар за Винисиук, който опита да трансферира вратаря, само че не уцели вратата.

Две минути по-късно Матеус Куня видя, че Емилиано Мартинес е напуснал вратата си и реши да опита да означи съвсем от центъра на терена, само че ударът му не се получи и топката мина високо над вратата.

Аржентина провежда първата си по-интересна офанзива в 31-ата минута, когато Лаутаро Мартинес получи пас на скорост в наказателното поле и стреля от придвижване, само че ударът му се отклони от бранител и профуча до дясната греда.

Последва обаче нов късмет за кариоките, като в 39-ата минута Фред насочи прецизен, само че слаб удар, който не затрудни изключително Емилиано Мартинес. В 42-ата минута домакините сътвориха най-интересното състояние досега. Родриго Де Паул шутира от границата на пеналга и Алисон със сетни сили съумя да избави.

Втората част стартира с късмет за Бразилия, който обаче не бе оползотворен по най-хубавия метод. Гостите си завоюваха фаул на добра позиция пред наказателното поле, само че изстрелът на Рафиня бе разочароващ и мина над вратата. В 60-ата минута и шансът оказа помощ на гаучосите. Една неприятно изчистена топка попадна във Фред, който стреля от воле и нацели напречната греда.

В 72-ата минута Бразилия още веднъж бе покрай гола. Винисиус финтира двама играчи в наказателното поле и стреля по земя, само че Мартинес избави. Минута по-късно събитията се придвижиха пред другата врата, където Меси насочи отдалечен изстрел, само че в ръцете на Алисон.

В 90-ата минута Лионел Меси можеше да донесе успеха на домакините. Той напредна на скорост, отстрани един съперник и стреля по земя, само че Алисон внимаваше и избави.

След това тъждество Бразилия продължава да води безапелационно в класирането с 35 точки и има 6 повече от Аржентина, която заема 2-ото място с 29 точки. Кариоките към този момент са сигурен участник на Световното състезание. Гаучосите пък се нуждаят от още 1 точка, с цел да се причислят към тях на финалите в Катар. Те могат да се класират и при загуба на Чили от Еквадор тази нощ.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР