Аржентина, Египет, Иран, Обединените арабски емирства и Саудитска Арабия ще

...
Аржентина, Египет, Иран, Обединените арабски емирства и Саудитска Арабия ще
Коментари Харесай

Бразилска медия: Пет страни влизат в БРИКС

Аржентина, Египет, Иран, Обединените арабски емирства и Саудитска Арабия ще станат нови членове на асоциацията БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка), сподели Джамил Шад, сътрудник на бразилския портал UOL в Женева, в сряда, цитирайки плана на заключителния документ от срещата на върха на групата.

Според журналиста един от главните критерии за асортимент е бил географският фактор, който би трябвало да обезпечи районен баланс в границите на асоциацията.

В сходство с този принцип, съгласно Шад, се обмисля и прибавянето на още една африканска страна към блока. Освен това в бъдеще бразилските управляващи биха желали да видят и Индонезия като част от съюза , само че Джакарта към момента не е подготвена да се причисли към БРИКС, отбелязва той.

Срещата на върха на БРИКС се организира в Йоханесбург от 22 до 24 август. По-рано министърът на външните работи и съдействието на Южна Африка Наледи Пандор съобщи, че водачите на страните от БРИКС са се споразумели за документ, в който са посочени правилата за приемане на нови членове в асоциацията . Общо 22 страни аплайваха за участие в БРИКС.
 БРИКС има проект и условия към новите членки
БРИКС има проект и условия към новите членки

Постигнато е съгласие
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР