Аризона победи Вашингтон като гост с 3:2 в мач от

...
Аризона победи Вашингтон като гост с 3:2 в мач от
Коментари Харесай

Алекс Овечкин с рекорд в НХЛ, Вашингтон претърпя домакинска загуба от Аризона

Аризона победи Вашингтон като посетител с 3:2 в мач от постоянния сезон на Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада (НХЛ). Ник Ричи означи два гола, в това число при оставащи 35,4 секунди в третия интервал. Аризона преодоля съпротивата на домакините, макар рекордния 787-и гол на легендата Алекс Овечкин за тима. Овечкин се разписа във втория интервал в 1287-ия си мач с екипа на Вашингтон, изпреварвайки достижението за най-вече попадения за един тим в лигата на друга легенда - Горди Хоу. Наричан „ Мистър Хокей “, Хоу вкарва 786 гола от своите 801 гола в 1687 мача за Детройт през интервала 1946-1971 година.

Антъни Манта записа гол и асистенция за домакините преди Аризона да направи поврат.

Лос Анджелис Кингс победи като хазаин Флорида с 5:4. Габриел Виларди се разписа при оставащи 3:18 минути, а Сам Райнхард пропусна за Флорида 6,1 секунди преди края. За Кингс се разписаха още Расмус Купари, Тревър Мур, Виктор Арвидсон и Блейк Лизот. Мур и Арвидсон прибавиха по една асистенция всеки, а Анже Копитар направи две асистенции в мача.

Детройт записа триумф над Ню Йорк Айлъндърс с 3:0, а Вил Юсо направи 24 спасявания и не позволи попадение за повторно от началото на сезона. Доминик Кубалик се регистрира с гол и асистенция за Детройт, който завоюва за втори следващ път и за трети от последните си четири срещи, до момента в който Айлъндърс прекратена серията си от пет триумфа.

Ню Джърси победи Калгари като посетител с 4:3 след продължение. Фабиан Зетерлунд бе прецизен в продължението, носейки триумфа на Девилс, които в хода на мача изпуснаха преднина от два гола. Ню Джърси въпреки всичко удължи победната си серия на 6 мача, а вторият гол на Зетерлунд означаваше и завършек на поредицата от осем проваляне от Калгари за отбора.

Уинипег записа домакинска победа над Чикаго с 4:0 в друга среща от вечерта в НХЛ, а Колорадо надделя Кълъмбъс с 5:1 в дуел, игран още веднъж в Тампере, Финландия. Вратарят с български корени Александър Георгиев се отличи с 31 спасявания, а Артури Лехонен, Логан О'Конър и Алекс Нюхук се разписаха за Колорадо. Нейтън Маккинън и Кейл Макар се регистрираха с по три асистенции всеки. Буун Дженър се разписа за Кълъмбъс, а Йонас Корписало направи 40 спасявания в първия си мач от НХЛ от 22 март насам. Корписало пропусна началото на сезона, защото се възстановяваше от интервенция на бедрото.

Далас победи Едмънтън с 6:2 като посетител, а Джейми Бен означи седмия си хеттрик, с цел да помогне за триумфа. Джейсън Робертсън се включи с гол и две асистенции, а Джо Павелски добави едно попадение и асистенция.

В останалите мачове Монреал позволи домакинско проваляне от Лас Вегас с 4:6, Отава също отстъпи като хазаин на Филаделфия с 1:2, Сиатъл надигра Питсбърг като посетител с 3:2, а Тампа Бей се оправи с Бъфало вкъщи с 5:3.

Отборът на Торонто надви над Бостън с 2:1, а след дузпи Нешвил победи Ванкувър с 4:3, до момента в който Анахайм надигра Сан Хосе с 5:4.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР