Арина Сабаленка заяви, че не счита себе си за един

...
Арина Сабаленка заяви, че не счита себе си за един
Коментари Харесай

Сабаленка: Не съм сред фаворитите за Ролан Гарос


Арина Сабаленка съобщи, че не смята себе си за един от главните любимци за купата на идния Ролан Гарос. До момента сезонът на клей се развива по прелестен метод за беларускинята, която завоюва купата в Мадрид, а преди този момент игра край в Щутгарт. И в двата случая нейна съперничка бе международната №1 Ига Швьонтек, която ще пази купата на Откритото състезание на Франция.

„ Не мисля, че съм измежду любимците за купата на Ролан Гарос, макар че се стремя към това. Ще продължа да се трудя старателно и ще се постарая да покажа най-хубавото от себе си както в Париж, по този начин и преди този момент в Рим. Едва когато сезонът на клей завърши, ще мога да направя явен анализ на обстановката и да установя дали в действителност съм мощна на клей или просто съм имала шанс през последните няколко седмици “ – показа международната №2 в рубриката на WTA „ Champions Corner “.

„ Работната ми нравственос е на високо равнище още от дете. Това се дължи най-много на родителите ми. Постоянно виждах какви старания поставят те, с цел да мога да играя тенис и да сбъдна фантазията си. Това ме въодушеви и в никакъв случай не забравих този урок. Още от дребна непрекъснато ми повтаряха, че в случай че не се трудя настойчиво, ще бъде невероятно да стана една от най-хубавите. Точно по тази причина играех с голяма пристрастеност и бях фанатик на тематика физическа подготовка. Можех да заставам на корта през целия ден. Родителите ми ми помогнаха да стана мощна психически “ – добави шампионката от Australian Open.

„ Ако преди години някой ми беше споделил, че на този стадий от кариерата си ще имам купа от Големия шлем, ще спечелвам титли на клей и ще съм №2 в света, нямаше да допускам, защото е нужно в действителност доста, с цел да си на това равнище, а в оня миг аз не бях подготвена за сходни неща. Сега обаче имам вяра, че мога да реализира всичко. Никога не съм била захласната от купите и мисля, че това ми се отрази добре. За мен беше по значимо да се модернизирам, да проучвам деликатно играта си и да откривам какво бих могла да подобря както в игрови, по този начин и в психически проект. Мисля, че пътят, който изминах, е в действителност въодушевяващ “.

Сабаленка разяснява и съперничеството си с Ига Швьонтек, което е на път да се трансформира в идващото огромно в женския тенис.

„ Спомням си напълно ясно всяка подготовка преди шампионата в Мадрид. Трудно е да се адаптираш към изискванията там, само че знаех, че в случай че желая да печеля купата, би трябвало да победя Ига. Нямаше различен метод, по тази причина давах всичко от себе си. Изпитвам голямо почитание към нея. Това, което тя прави за тениса, въодушевява както мен, по този начин и всички останали в Тура. Тя е превъзходен спортист, само че от психическа позиция е даже по-силна. Когато се изправиш против нея, знаеш, че не можеш да си позволиш разпределяне даже за момент “.

„ Мисля, че постигнатото от мен и Швьонтек през този сезон е нещо ужасно и оказва помощ и на двете ни, защото тези резултати ни стимулират още повече. Същото се отнася и за хората от екипите ни. Стараем се да гледаме нещата в още по-широка вероятност и непрекъснато търсим нови способи да покачваме равнището си. Мисля, че оставащата част от годината ще бъде доста забавна и вълнуваща “ – приключи Сабаленка.

Беларускинята е втора в схемата в Рим и ще стартира присъединяване си против София Кенин или Кристина Букса.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР