Арина Сабаленка започна сезона като световна номер две, само че

...
Арина Сабаленка започна сезона като световна номер две, само че
Коментари Харесай

Сабаленка взе своето отмъщение срещу Анисимова и е на 1/2-финал в Рим!

Арина Сабаленка стартира сезона като международна номер две, единствено че нейните изяви са извънредно неубедителни през 2022-ра. Тези условия доведоха до сериозен спад за беларуската в международната класация и сега тя заема осмата позиция в класацията. Сабаленка въпреки всичко стартира да намира положителната си форма, откогато стартираха конкуренциите на алена настилка и наскоро доближи до финала в Щутгарт. Впоследствие обаче тя трябваше да претърпи съществено отчаяние в Мадрид, където беше в ролята на защитаваща шампионка, защото отстъпи още на старта от Аманда Анисимова. Днес пък младата американка още веднъж изглеждаше, че ще се яви като непреодолимо затруднение на корта за миналогодишната полуфиналистка от Уимбълдън, единствено че третата сложена показва темперамент и се наложи с крайното 3:6 6:3 6:2. Така беларуската си обезпечи място във финалната четворка на конкуренцията в Рим, където я чака конфликт с една всред Ига Швьонтек и Бианка Андрееску.

Мачът стартира с замяна на ранни пробиви, само че непоставената състезателка демонстрираше надалеч по-голяма резистентност от главната линия и имаше отговор за всяко едно нападателно продължение на съперничката си. Сабаленка се опитваше да прави уинъри с съвсем всеки собствен удар, но подхванатият риск въобще не отплащаше добре за нея и Анисимова се снабди с съдбоносен брейк в деветия гейм, посредством който си подсигурява спечелването на откриващия сет.

Втората част започва с ранно превъзходство на беларуската, единствено че още веднъж непостоянството ѝ излезе на напред във времето, с цел да се стигне до тъждество при 3:3. Тогава някогашната номер 2 подсети за най-хубавите си времена и превръщаше всяко едно свое осъществяване в шедьовър, а американката беше изцяло безпомощна и скоро имахме паритет в сетовете.

Решителният сет не предложи смяна на събитията на корта и третата сложена бързо отмъкна подаването на своята съперничка и изглеждаше подготвена да докара нещата до сполучлива за себе си развръзка. Анисимова се опита да промени тактическия си проект, прибягвайки до съществено количество къси топки, само че тази нейна концепция нямаше никакъв резултат върху развиването на конфликта и скоро Сабаленка публично беше взела своето възмездие.

Sabalenka takes revenge from Madrid

Seed No.3 recovers a set down vs Amanda Anisimova 4-6 6-3 6-2 to be the 1st player into Rome last 4
— We Are Tennis (@WeAreTennis)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР