Арина Сабаленка спечели първата си титла от Големия шлем след

...
Арина Сабаленка спечели първата си титла от Големия шлем след
Коментари Харесай

Сабаленка триумфира на Аустралиън Оупън

Арина Сабаленка завоюва първата си купа от " Големия шлем " след поврат във финала на Аustralian Open против шампионката от " Уимбълдън 2022 " Елена Рибакина с 4:6, 6:3, 6:4 за 2 часа и 28 минути игра.
Сабаленка удължи и победната си серия от началото на 2023 година, която към този момент съдържа 11 извоювани от 11 изиграни мача. Също по този начин за седми следващ път в шампионат от “Шлема ” тя реализира поврат в три сета, а от понеделник ще бъде №2 в света.
Сабаленка имаше 11 трофеи до момента в кариерата си, само че беше изгубила предходния максимален край - на Финалите на WTA от Каролин Гарсия (Фр) в края на предходната година. Срещу Рибакина тя трябваше да разчита освен на доминация от сервис, само че и на солидна отбрана от главната линия, както и на нападателни удари от дъното на корта.
Представителката на Казахстан пък не можа да стане десетата настояща тенисистка с повече от една купа от “Големия шлем ”. Това до момента се е оказало невероятно и на други - Альона Остапенко, София Кенин, Барбора Крейчикова, Бианка Андрееску и Ема Радукану.
За разлика от тях обаче Рибакина най-малко стигна още един край, а и с представянето си на корта загатна, че може да нападна още “мейджър ” титли.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР