Арина Сабаленка се класира за последните четири във Финалите на

...
Арина Сабаленка се класира за последните четири във Финалите на
Коментари Харесай

Сабаленка довърши Рибакина, Швьонтек и Гоф също достигнаха 1/2-финалите в Канкун

Арина Сабаленка се класира за последните четири във Финалите на WTA, които се организират в Канкун, Мексико, откакто довърши Елена Рибакина за крайното 6-2, 3-6, 6-3.


Беларускинята към този момент е една стъпка по-напред в това да финишира като номер 1 в международната класация при дамите - тя се нуждае от победа в полуфиналния си конфликт в събота, с цел да си подпечата свършек на първата позиция. Ако Сабаленка отстъпи, а Ига Швьонтек стане шампионка, то полякинята ще си върне върха, който бе окупирала в продължение на 75 седмици, преди да сдаде първото място след края на Ю Ес Оупън.

Сабаленка се причисли към Джесика Пегула, която към този момент си бе осигурила място в последните четири в Канкун след три следващи триумфа в група А. Мачът й с Рибакина, повтаряне на финалите от Аустрелиън Оупън и Индиан Уелс, стартира в четвъртък вечер, само че бе придружен от доста спирания поради дъжд - играта бе дефинитивно спряна при резултат 6-2, 3-5 в интерес на Сабаленка. Двете се завърнаха на корта към 16 часа по-късно, като Рибакина възвърне равенството, само че по-късно не съумя да се опълчи на лидерката в ранглистата.


Към Сабаленка и Пегула на полуфиналите се причислиха Швьонтек и шампионката от Ю Ес Оупън Коко Гоф. Световните номер 2 и 3 завоюваха мачовете си надлежно против Онс Жабер и Маркета Вондрушова, като Швьонтек записа трети следващ триумф след безапелационно 6-1, 6-2 над тунизийката, до момента в който младата американка се трансформира в първата тийнейджърка във Финалната четворка от Каролин Возняцки през 2009-а, откакто удари Вондрушова, шампионката от Уимбълдън, с 5-7, 7-6 (4), 6-3.

Така Швьонтек ще играе против Сабаленка в единия полуфинал, който значително може да реши и коя от двете тенисистки ще приключи годината като номер 1 в света. Двубоят ще бъде повтаряне на полуфиналите им във Финалите във Форт Уърт, Тексас предходната година, когато представителката на Беларус завоюва в три сета. Другият полуфинал опълчва две американки - Гоф и Пегула. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР