Арина Сабаленка продължава по впечатляващ начин защитата на трофея си

...
Арина Сабаленка продължава по впечатляващ начин защитата на трофея си
Коментари Харесай

Шампионката Сабаленка с девета поредна победа в Мелбърн

Арина Сабаленка продължава по впечатляващ метод отбраната на трофея си от Аустрелиън Оупън. Във втория кръг на конкуренцията тя се оправи с 16-годишната квалификантка Бренда Фрухвиртова - 6-3, 6-2.

Доскорошната номер едно в света изнесе следващия си моноспектакъл на корта в Мелбърн, като в последна сметка се нуждаеше от малко над час игра, с цел да се класира за третия кръг от конкуренцията, където ще срещне една всред Ребека Масарова и Леся Цуренко.

Стартът на дуела се оказа много неуверен за беларуската, която въпреки и първа да се снабди с пробив задатък, то надалеч не убеди с представянето си, което бе изпълнено с грешки и точно това даде опция на квалификантката стремително да заличи пасива си, осъществявайки рибрейк. Впоследствие чешката тийнейджърка впечатли със способността си да остава равностойна на фаворитката пред мощната канонада по посока половината ѝ от корта, само че в дълготраен проект отбраната на Фрухвиртова се пречупи и втората сложена в схемата записа откриващия сет против името си.

Придобила самодейността в конфликта, настоящата шампионка побърза напълно да прекърши очакванията на международната №107, откакто наложи волята си в разиграванията и стартира да пласира уинър след уинър, излизайки напред в резултата с преимущество от двоен пробив. Оттам насетне Сабаленка се погрижи на лично подаване да трансформира остатъка от дуела във въпрос на чиста условност и записа деветата си поредна победа в Мелбърн.

Американката Коко Гоф също продължи в третия кръг след победа над сънародничката си Каролайн Доулхайд със 7-6(6), 6-2. Доулхайд сервира при 6-5 за триумф в първия сет, само че тогава цялостен надзор върху мача откри шампионката от Откритото състезание на Съединени американски щати предходната година.

" Беше в действителност мъчно. Ако й дадеш къса топка, тя те санкционира, по този начин в случай че можеш да се върна, бих трансформирала това ", сподели Гоф след успеха.

В идната фаза Коко Гоф ще се изправи против друга американка - Алиша Паркс, която се класира за този кръг за първи път в кариерата си след триумф над №32 в ранглистата - канадка Лейла Фернандес.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР