Арина Сабаленка отрази четири мачбола, но дори това не й

...
Арина Сабаленка отрази четири мачбола, но дори това не й
Коментари Харесай

Край на мъките за Сабаленка: Естонска ветеранка елиминира световната номер две

Арина Сабаленка отрази четири мачбола, само че даже това не й бе задоволително и в последна сметка тя позволи да бъде надиграна от Кая Канепи. В следващия колосален мач международната номер две не оправда упованията на своите фенове и след 7:5 2:6 6:7(7) напусна тазгодишното издание на австралийския шампионат от Големия шлем и остана на крачка от четвъртфиналната фаза.

В началния сет на дуела преимуществото бе на страната на сервиращите, които безпроблемно печелиха своите подавания. Тази наклонност се резервира до самия завършек на частта, само че в най-важния миг състезателката от Беларус изостри неимоверно ретурите си и по този начин осъществя пробив, който и обезпечи преимуществото в общия резултат.

В последвалата част Канепи се отърси от случилото се в предходния сет и стабилизира играта си, връщайки се към стила си, извел я до тази фаза от шампионата. Тя още веднъж намираше извънредно чисто топката и я насочваше наоколо до линиите, разхождайки съперничката си от ъгъл в ъгъл, с цел да нанесе завършващ удар. Сабаленка от своя страна беше оставила съвсем безпогрешната си игра в предишното и грешките се сипеха от ракетата й. Арина даже за миг нямаше опция да господства на корта и не след дълго паритетът в общия резултат се завърна.

Подемът на Канепи се придвижи и в третата част, където продължи да поема самодейността с дълбоките си ретури и по този начин сложи напрегнат още първото подаване на съперничката. Тогава обаче събитията на корта претърпяха цялостен поврат, защото към този момент Сабаленка бе този, която диктуваше разиграванията с мощните си удари. Арина навакса пасив от 1:3 и бе на път даже да поведе в резултата, обаче при резултат 4:4 последва нов срив в представянето й, а това й коства и още един брейк.

Канепи поведе решително с 0:40 при 5:4 и едвам една точка я далеше от място в четвъртфиналите, само че Сабаленка не бе споделила последната си дума. След един повече от оспорван гейм паритетъ в резултата се завърна - 5:5. До нов пробив в сета по този начин и не се стигна, а това означаваше, че първенецът от този мач ще бъде решен в тайбрек. Там, Канепи срещна компликации, само че сподели темперамент и в последна сметка напусна корта в ролята на победителка.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР