Арина Сабаленка от Беларус се класира за третия кръг на

...
Арина Сабаленка от Беларус се класира за третия кръг на
Коментари Харесай

Арина Сабаленка е в третия кръг на Индиън Уелс след трудна победа над американка

Арина Сабаленка от Беларус се класира за третия кръг на мощния шампионат по тенис на твърди кортове WTA 1000 в Индиън Уелс (САЩ) с награден фонд 9.25 милиона $.

Световната номер 2 и втора сложена в схемата стигна до сложен триумф над представителката на домакините Пейтън Стърн с 6:7 (2), 6:2 и 7:6 (6). Сабаленка се нуждаеше от близо три часа, с цел да откри място в идната фаза.

„ Много съм щастлива, че не се отхвърлих. Не играх най-хубавия си тенис. Просто се пробвах да остана в играта и да продължа да се боря за всяка точка. Но този мач несъмнено ще влезе в книгата на най-лудите мачове и най-хубавите мачове в моята кариера ", сподели Сабаленка след триумфа.

Финалистка в Индиън Уелс от предходната година, ще се изправи против шампионката от US Open 2021 Ема Радукану в третия кръг. Британката завоюва дуела си с Даяна Ястремска, след отричане на украинката заради контузия при 4:0 в първия сет.

Бившата лидерка в международната класация Наоми Осака се наложи над поставената под номер 14 Людмила Самсонова (Русия) със 7:5 и 6:3. Следващата и съперничка ще бъде Елизе Мертенс от Белгия.

Украйнката Елена Свитолина отстрани представителката на Чехия – Катерина Синякова след 6:3, 2:6 и 6:1.

Петата в схемата на шампионата Джесика Пегула (САЩ) изненадващо отстъпи пред Анна Блинкова (Русия) – 2:6, 6:3 и 3:6.

Представителката на Гърция Мария Сакари се оправи с рускинята Диана Шнайдер – 5:7, 6:4 и 6:0.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР