Арина Сабаленка оформи финалната четворка на WTA 1000 надпреварата в

...
Арина Сабаленка оформи финалната четворка на WTA 1000 надпреварата в
Коментари Харесай

Отмъщението е факт: Сабаленка си върна на Жабер за Уимбълдън и е на 1/2-финал в Синсинати

Арина Сабаленка оформи финалната четворка на WTA 1000 конкуренцията в Синсинати. Световната номер две взе своя реванш от Онс Жабер за провалянето, което тунизийката ѝ нанесе в полуфиналната фаза на Уимбълдън, когато също така я лиши от опцията да измести Ига Швьонтек от върха в класацията на WTA - 7:5 6:3.

По този метод беларуската състезателка си обезпечи среща с Каролина Мухова, която се нуждаеше единствено от три гейма, с цел да се класира напред, откакто Мари Бузкова се отхвърли в самото начало на чешкото дерби сред двете.

Любопитното е, че по този метод Сабаленка ще има опция да си отмъсти за другата си доста неприятна загуба в " мейджър " 1/2-финал през 2023-та, тъй като беше спряна точно от Мухова в тази фаза на Ролан Гарос, когато шампионката от Аустрелиън Оупън даже сервираше за успеха и имаше мачбол, единствено че не можа да прекоси финалната линия.

Началото беше доста по-добро за втората сложена, която незабавно се откъсна напред с пробив, единствено че Жабер отреагира с изработката на мигновен рибрейк и след това измъкна подаването си от 0:40, с цел да изравни при 2:2. Тунизийката даже можеше на собствен ред да се откъсне с брейк напред, само че Сабаленка не трепна и доста скоро още веднъж имаше преднина при 5:3.

Обратите обаче надалеч не завършиха дотук, тъй като изрично африканската състезателка играеше доста по-рационално и се възползваше от високия брой непредизвикани неточности от другата страна на мрежата, връщайки паритета в резултата при 5:5. За страдание на подгласничката от Уимбълдън, то тя се пропука още в идващия гейм и този път по-високоранкираната тенисистка нямаше проблеми да затвори откриващия сет в своя изгода.

Втората част също започва с замяна на пробиви, ни изглеждаше, че още веднъж Жабер е способна да направи поврат против международната номер две и да станем очевидци на сюжета от срещата им на Уимбълдън, защото международната номер 5 поведе с 3:1 гейма, но оттова насетне не взе нито гейм повече в дуела.

Super glad Aryna Sabalenka got this win over Ons Jabeur. Hate that it ended the way it did though. Hopefully Ons will be able to compete at the US Open. Here’s match point:
— Tennis World (@Tennis095038821)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР