Арина Сабаленка не се чувства готова за началото на Уимбълдън,

...
Арина Сабаленка не се чувства готова за началото на Уимбълдън,
Коментари Харесай

Само един или двама тенисисти са имали такава контузия: Сабаленка под въпрос за Уимбълдън

Арина Сабаленка не се усеща подготвена за началото на Уимбълдън, макар че още на следващия ден би трябвало да излезе за дебютния си дуел от шампионата против американката Емина Бакташ. Бившата номер едно очевидно не беше добре физически още по време на Ролан Гарос, а след това разгласи, че няма да играе на Олимпиадата, тъй като желае да се погрижи за своето тяло. През предходната седмица пък Сабаленка се отхвърли по време на мач за пръв път в своята кариера и разкри, че страда от доста рядка травма в региона на рамото, която заплашва нейното присъединяване на " свещената трева ":

" Правим всичко допустимо с моя екип, с цел да бъда подготвена да изиграя първия си мач от шампионата, само че не съм на 100 % подготвена. Последният месец беше доста съществено предизвикателство, тъй като трябваше да се боря с голям брой разнообразни болежки. Говорим за доста характерна травма, която е извънредно рядка. Вероятно единствено един или двама тенисисти са имали сходна контузия на същия мускул. 

Най-досадното е, че мога да върша безусловно всичко в подготвителния развой, само че не и да поднасям. Не се усещам изцяло контузена, тъй като нямам проблеми да подвигам тежести, само че изпитвам доста сериозна болежка при осъществяването на сервис. Все още обаче имам своите очаквания, макар че не дойдох тук с високи упования. Разбира се, аз знам доста добре на какво съм способна, само че в никакъв случай не желая да се слагам под прекомерно огромно напрежение " - съобщи 2-кратната шампионка от Аустрелиън Оупън.

Източник: Tennis Channel

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР