Арина Сабаленка не бе излизала на корта от средата на

...
Арина Сабаленка не бе излизала на корта от средата на
Коментари Харесай

Въпреки 23 двойни грешки: Световната №6 оцеля срещу квалификантка в Сан Хосе

Арина Сабаленка не бе излизала на корта от средата на юни и дългото ѝ неявяване оказа своето въздействие в първия ѝ дуел на конкуренцията в Сан Хосе. Беларуската бе надалеч от най-високото си равнище на игра, като позволи цели 23 двойни неточности, само че все пак откри метод да пречупи съпротивата на международната №168 Катрин Доулхайд, с цел да оформи крайното 5:7 6:1 7:5 след 2 часа и 38 минути престой на корта. Така тя откри място измежду четвъртфиналистките в шампионата, където я чака конфликт против поставената под номер 7 Дария Касаткина.

Откриващата част бе извънредно оспорвана, защото в нея станахме очевидци на общо седем пробива. Никоя от двете състезателки не успяваше да откри постоянно високо равнище на показване, само че американката се оказа по-стабилната в решителните моменти и възползвайки се от слабата игра на съперничката си от сервис линията, реализира съдбоносен пробив в единадесетия гейм, който предреши изхода на дебютния сет в нейна изгода.

Проблемите на начален удар за Сабаленка се придвижиха и във втората част, където още в дебютното си подаване тя бе изправена пред три рискове от брейк. Въпреки това международната №6 сподели борбеност и се избави от неприятности, след което съумя да наложи извънредно движение на игра и с помощта на мощните си удари от главната линия завоюва 5 от идващите 6 гейма, с цел да изравни общия резултат.

В заключителната част преимуществото продължи да бъде на страната на посрещащите, само че пробивите липсваха до осмия гейм, когато подаването на беларуската представителка още веднъж я съобщи и тя инкасира късен брейк, дал опция на Доулхайд да сервира за триумфа. Изоставаща с 3:5, Сабаленка включи на напълно друга предавка и откри цялостна доминация на корта, като в оставащите минути от срещата отпусна едвам три точки на съперничката си, с цел да победи с успеха.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР