Арина Сабаленка надминава Zheng Qinwen и достига до полуфиналите на US Open

...
Арина Сабаленка показа защо е един от фаворитите за спечелването
Коментари Харесай

Арина Сабаленка показа защо е един от фаворитите за спечелването на US Open тази година, след като показа доминиращо представяне срещу Zheng Qinwen в сряда, за да стигне до полуфиналите.

Световният номер 2 надмина 20-годишния китаец, печелейки с 6-1 6-4 на стадион Артър Аш.

Женг не можеше да се мери с големия сервис и мощните удари на Сабаленка, докато беларусинката спокойно влезе във финалната четворка на US Open.

След някои ранни отпадания на висок профил, Сабаленка е най-високо поставеният, останал в жребия, и изглежда като играч, който трябва да бъде победен.

„Мисля, че определено играх страхотен тенис днес“, каза Сабаленка в интервюто си на корта. „Супер доволен от представянето. Имам още една възможност да се представя по-добре на полуфиналите.”

Тя ще се изправи срещу шампионката от Уимбълдън Маркета Вондроушова или американката Мадисън Кийс за място на финала.

Сабаленка връща удар на Джън на US Open по пътя си към победата. Сабаленка връща удар на Джън на US Open по пътя към победата. Сет Уениг/AP

Световен номер 1

Ранното отпадане на Iga Świątek от US Open означава, че независимо от всичко, Sabalenka ще стане номер 1 в света за първи път в понеделник.

Изкачването й до върха на световната ранглиста идва след забележителна година, в която тя спечели три титли, включително първия си турнир от Големия шлем на Откритото първенство на Австралия.

Тя продължи тази доминираща форма срещу Zheng на четвъртфиналите, като победи опонентката си в първия сет, който продължи само 27 минути.

Паузата между сетовете позволи на Zheng да се прегрупира и тя започна да расте в мача. Младоженката повече от устоя срещу Сабаленка, докато двойката си размениха игри на сервис в началото на втория сет.

Това беше до седмия гейм от сета, когато Сабаленка успя да пречупи издръжливостта на Женг, за да вкара носа си напред с важен пробив на сервис.

Колкото и да се опитваше, Джън не успя да отвърне и беларусинката сервира мача с лекота.

Това ще бъде третият пореден полуфинал за Сабаленка на US Open, тъй като тя се стреми да вземе втора титла от Големия шлем през 2023 г.

Сабаленка – която е на своя пети пореден полуфинал от Големия шлем – вече спечели първите седем големи четвъртфинала в кариерата си, втора в списъка за всички времена след Крис Евърт, която, удивително, спечели първите си 48.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР