Арина Сабаленка и Каролин Гарсия се изправят тази вечер в

...
Арина Сабаленка и Каролин Гарсия се изправят тази вечер в
Коментари Харесай

Финалът на Финалите: Гарсия срещу Сабаленка във Форт Уърт


Арина Сабаленка и Каролин Гарсия се изправят довечера в борба за най-голямата купа в кариерите си. Шоуто във Форт Уърт е с начален час 4 ч. на 8.12.

Сабаленка е изпълнена с убеденост, откакто победи първите три тенисистки в класирането в границите на миналата седмица, а на полуфиналите доближи до върховата точка на представянето си – триумф над трикратната шампионка от Шлема Ига Швьонтек.

В същото време и Гарсия има задоволително аргументи да влезе със самочувствие в идния дуел. Тя записа седем победи над топ 10 съпернички за сезона и се трансформира в първата състезателка от 2017-а, която доближава мача за трофея, откакто навърши 29 години – тогава за последно това реализира Винъс Уилямс.

За Арина груповата фаза достави смесени страсти. В откриващия мач тя си проправи път до триумфа против Онс Жабур, откакто загуби първия сет, а проваляне от Мария Сакари я сложи в комплицирана обстановка. Ключов триумф против Джесика Пегула обаче я резервира в играта, а гъркинята я изпрати напред, надигравайки Жабур в другия мач за вечерта.

Със сигурност на напред във времето във Форт Уърт за нея излиза триумфът над Швьонтек в три сета, който спря серията на Ига от 15 следващи топ 10 триумфа и бе третият случай, в който Сабаленка преодолява настояща №1.

Състезателката от Беларус е едвам третата тенисистка от 2000 година насам, която е побеждавала всички представителки на топ 3 в еднакъв шампионат – другите две са сестрите Уилямс.

През януари едва ли мнозина биха планували, че Каролин Гарсия ще е част от последния мач от Тура за сезона. Тя откри годината отвън топ 70, само че идващите месеци бяха впечатляващи.

Въпреки това пробивът ѝ към финала на Финалите не бе елементарен. Тя бе безапелационна против Коко Гоф, само че по-късно понесе тежко проваляне от Швьонтек. Третият ѝ дуел от групите бе директна борба за полуфинал с Дария Касаткина. Рускинята не бе губила мач през сезона, откакто поведе със сет, само че точно това се случи тук – освен това по допустимо най-драматичния метод, с тайбрек в третия.

Срещу Сакари Гарсия се завърна към безапелационното си лице от дуела с Коко – единствено пет изгубени гейма я водиха напред.

През юни Каро бе №75 и нямаше край от три години. След това обаче натрупа повече от 30 победи и се трансформира в единствената тенисистка за сезона, която има оценки на три разнообразни настилки.

Съперничеството сред двете финалистки все още е равностойно – 2-2 победи. Арина завоюва първите им две срещи през 2018, след което Гарсия върна един триумф в същата година и завоюва тазгодишния им полуфинал в Синсинати – 6-2 4-6 6-1.

Всичко ще зависи от точността на осъществяванията на Сабаленка. Ако мощните ѝ удари намират задачата, тя има капацитета да господства разиграванията. Ако обаче не е прецизна, опитът и по-голямото многообразие в арсенала на французойката могат да се окажат основни.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР