Арина Сабаленка е новата стара кралица на Ухан! Беларуската надви

...
Арина Сабаленка е новата стара кралица на Ухан! Беларуската надви
Коментари Харесай

Кралицата на Ухан: Сабаленка сломи олимпийската шампионка и докосва първото място в света!

Арина Сабаленка е новата остаряла кралица на Ухан! Беларуската надделя огромната вяра на домакините, а точно олимпийската шампионка Кинуен Женг с 6:3 5:7 6:3 за 2 часа и 40 минути игрово време. Това е 17-та купа в кариерата на беларускинята и трета поредна такава в Ухан, а с този триумф тя съкрати оптимално дистанцията по отношение на Ига Швьонтек в международната класация и е момента е на единствено 69 точки от полякинята с общ актив от 9716 пункта.

Още в първите минути локалната фаворитка сподели, че този мач няма да е като предходните три, в които тя отстъпи без извоюван сет в сметката си. Финалистките ни предложиха равностойна борба, в която и двете печелеха своите подавания безпроблемно.

В шестия гейм обаче Женг сподели известни съмнения в разиграванията, с цел да се отвори първата опция пред Сабаленка да поведе с пробив, от която тя се възползва по най-хубавия вероятен метод, с цел да поведе с 4:2 и оттова насетне 2-кратната шампионка нямаше компликации по пътя си към спечелването на откриващата част.

Световната номер 2 продължаваше да лети по корта и още в третия гейм на втория сет поведе с пробив. Китайката обаче сподели изключителна воля, а голямата поддръжка, която получаваше в този миг я мотивираше още повече и тя съумя да завоюва 4 от идващите 5 гейма в мача, с цел да ѝ се отвори опцията да сервира за сета при 5:3.

В този миг настъпи спад в играта на олимпийската шампионка и топ поставената съумя да изравни геймовете при 5:5. Женг обаче се активизира в точния миг и си върна самодейността, с цел да поведе с 6:5 след нулев извоюван сервис гейм, а след това локалната фаворитка проби и вкара срещата в съдбоносен трети сет.

Реакцията на някогашната номер едно не закъсня и тя започва по най-хубавия метод в решителната част, откакто се откъсна напред с преднина от два пробива, с цел да поведе с 3:0. Световната номер 7 съумя да понижи пасива си до 2:3, единствено че Сабаленка не спираше да сипе уинъри от всяка една точка на корта, която я изведе до преднина от 5:2. Китайката още веднъж върна единия от брейковете си закъснение и отрази общо 3 мачбола, само че логиката спечелва и купата беше завоювана от най-хубавата тенисистка на планетата към този миг!

THE QUEEN OF WUHAN
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР