Арина Сабаленка е една от малкото елитни тенисистки през този

...
Арина Сабаленка е една от малкото елитни тенисистки през този
Коментари Харесай

Без никаква милост: Сабаленка върза геврек на квалификантка за място на 1/8-финалите

Арина Сабаленка е една от дребното елитни тенисистки през този сезон, които не се славят със своето неизменност, само че пък за сметка на това белоруската прогресира доста в изявите си на американска земя и след два избавени мачбола във втория кръг на US Open, то тя съумя да продължи присъединяване си в шампионата. Световната номер 6 доближи полуфиналите в Ню Йорк преди година, а в този момент наподобява устремена към това да повтори достижението си и през днешния ден записа една от най-хубавите си победи напоследък, надделявайки над квалификантката Клара Бурел за тъкмо 69 минути игра с 6:0 6:2, с цел да се класира на осминафиналите, където ще срещне финалистката от Аустрелиън Оупън и домакинска представителка Даниел Колинс.

Сабаленка започва с елементарно подаване на сметката си и след това вложи всички сили към това да се ознаменува с триумф при сервиса на французойката, което в последна сметка се случи за фаворитката след голям брой печеливши удари и близо 15-минутна борба, с цел да осъществя първия пробив в срещата - 3:0. Световната номер 6 продължи да е все по този начин прецизна в отиграванията, като последователно трупаше позитиви в актива си след втори брейк изцяло обезкуражи квалификантката, преди да ѝ върже " геврек ", доближавайки се на единствено сет от крайната успеха в мача.

Във втората част сходно на по-рано белоруската нямаше компликации с това да завоюва откриващото си подаване, до момента в който в идните минути наблюдавахме цялостна доминация от страна на посрещащите и след общо пет следващи пробива, то фаворитката направи огромна крачка към триумфа, отразявайки брейкбол пред Бурел в седмия гейм, с което затвърди преднината си - сет и 5:2. За Сабаленка, която биваше безупречна на ретур в хода на срещата, не представляваше никаква компликация да резервира 100%-вия си актив при начален удар на французойката и тя постави завършек на конфликта още с първия си мачбол.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР