Арина Сабаленка даде сериозна заявка за титлата на Aустрелиън Оупън ...

PromoMall.bg
Арина Сабаленка даде сериозна заявка за титлата на Aустрелиън Оупън

Арина Сабаленка е на полуфинал в Мелбърн без загубен сет

Арина Сабаленка даде сериозна поръчка за купата на Aустрелиън Оупън след победа с 6-3, 6-2 против Дона Векич. По този метод беларускинята стигна до полуфинала в Мелбърн за пръв път в кариерата си, като в това време удължи серията си от следващи победи на девет и не престава да няма изгубен сет от началото на сезона.

Сабаленка имаше усложнения в първия сет, когато при 3-3 трябваше да избавя три благоприятни условия да пробив своята съперничка, само че съумя да се оправи. Поведе с 4-3, а по-късно на собствен ред завоюва подаването на Векич и нямаше проблем да затвори часта в идващия си сервис гейм.

Доминацията на Сабаленка продължи с цялостна мощ и във втория сет. Беларускинята се движеше доста по-добре по корта, като в това време офанзивите ѝ с форхенд от главната линия създаваха големи усложнения на международната №64. Арина дръпне с 3-0, само че Векич прекъсна серията на съперничката си със своя втори брейк в мача. Сабаленка продължи да бъде доста нападателна и това ѝ оказа помощ да запише нов пробив, който по-късно затвърди за 5-1. Векич редуцира пасива си, а в седмия гейм стигна до три благоприятни условия за пробив. Сервисът на Сабаленка обаче ѝ оказа помощ да се измъкне от сложната обстановка и да стигне до мачбол. Той бе осъществен за 6-3, 6-2 по-късно под два часа игра.

За Сабаленка това е четвърти полуфинал в Шлема, а нейна съперничка по пътя към първи край ще е Магда Линет от Полша.

Линет победи Каролина Плишкова от Чехия с 6-3, 7-5 и след първото прекосяване на третия къръг в Шлема в кареирата си, 30-годишната полякиня към този момент е на полуфинал. /БГНЕС
Категории:Тагове:

Източник: bgnes.bgКОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР

PromoMall.bg